Gå till gamla Filmbasen
Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon

Kommande workshops & event

Filmbasen arrangerar varje år en rad workshops, seminarier och andra typer av events för våra målgrupper. Några av dem är återkommande, som våra samtalsklubbar Display. I menyn till vänster hittar du information om båda aktuella och tidigare workshops och events som vi har haft. Har du själv en idé till en workshop du skulle vilja gå på eller ett event du skulle vilja besöka, eller om du till och med har en idé till en workshop eller ett event du skulle vilja handleda, tveka inte att höra av dig till oss på [email protected]

FILMBASEN-frukost med Kalifat-regissören Goran Kapetanovic [livestreamas]

2020-05-06
Ur Kalifat, regisserad av Goran Kapetanovic. Foto: Johan Paulin/SVT

Filmbasen bjuder in till FILMBASEN-frukost den 6 maj. Lyssna på regissören till aktuella och uppmärksammade TV-serien Kalifat, Goran Kapetanović. Hör hans tankar och utmaningar kring serien och hans erfarenheter kring tidigare långfilmer.

Fokus Kortfilm: Att skriva manus för kortfilm med Alexander Skantze [livestreamas]

2020-04-23
Alexander Skantze.

Välkommen till den första digitala föreläsningen i en samtalsserie där vi fördjupar oss i kortfilmsproduktion.  Första föreläsaren är dramaturgen och manusläraren Alexander Skantze, som kommer att bjuda på sina bästa tips kring manusarbete för kortfilm.

SAMTAL: Rojda Sekersöz [livestreamas]

2020-04-16
Rojda Sekersöz. Foto: Johan Bergmark.

Vi gästas av regissören och manusförfattaren Rojda Sekersöz, som i ett fördjupande samtal berättar om sitt filmskapande, arbetsprocesser och om vägen till att bli regissör. Samtalet sänds live via vår Facebooksida den 16 april klockan 14.00-15.30. Du kan ställa frågor till Rojda i chatten under samtalet. 

Viktiga datum

SAMTAL: Rojda Sekersöz [livestreamas]

Vi gästas av regissören och manusförfattaren Rojda Sekersöz. Moderator: Emma Gray Munthe.


Datum: 2020-04-16

Tid: 14:00

Läs mer