Gå till gamla Filmbasen
Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon

Tidigare Workshop & event

Filmbasen arrangerar varje år en rad workshops, seminarier och andra typer av events för våra målgrupper. Några av dem är återkommande, som våra samtalsklubbar Display. I menyn till vänster hittar du information om båda aktuella och tidigare workshops och events som vi har haft. Har du själv en idé till en workshop du skulle vilja gå på eller ett event du skulle vilja besöka, eller om du till och med har en idé till en workshop eller ett event du skulle vilja handleda, tveka inte att höra av dig till oss på [email protected]

Audiovisual Talks: Cilla Jackert & Amir Chamdin

2020-09-29

I säsongens första Audiovisual Talks möts manusförfattaren Cilla Jackert och regissören Amir Chamdin i ett spännande samtal om process – styrkor och utmaningar i samarbetet mellan manusförfattare och regissör.

Filmbasen & Bergmanveckan: Samtal med Amanda Kernell och Sophia Olsson

2020-06-16
Amanda Kernell och Sophia Olsson..

I juni arrangerar Filmbasen tillsammans med Bergmanveckan två livestreamade samtal. Den 16 juni klockan 15:00-16:30 pratar vi med regissören/manusförfattaren Amanda Kernell och filmfotografen Sophia Olsson, som tillsammans arbetat med långfilmerna Sameblod och Charter.

Audiovisual Talks: Crazy Pictures [livestreamas]

2020-06-09
Audiovisual Talks: Crazy Pictures.

Den 9 juni arrangeras säsongens sista Audiovisual Talks, och vi gästas denna gång av Olle Tholén från Crazy Pictures, i en exklusiv master class om ett svenskt filmbolags resa från virala framgångar på Youtube till att skapa sin första guldbaggenominerade långfilm, en internationell succé såld till 100 länder.

“Det finns en ny fart i svensk film” – se samtalet med Julia Lindström, Salad Hilowle, Theodor Solin och Elin Övergaard

2020-06-04
Salad Hilowle, Theodor Sohlin, Elin Övergaard och Julia Lindström.

I juni arrangerar Filmbasen tillsammans med Bergmanveckan två livestreamade samtal. Den 4 juni klockan 15:00-16:30 pratar vi med regissörerna Julia Lindström, Salad Hilowle, Elin Övergaard och Theodor Solin, som i ett fördjupande samtal berättar om sitt filmskapande, sina arbetsprocesser, deras väg till att bli regissörer – och om hur de ser på framtiden och visionen i svensk film.

Audiovisual Talks: Mark W. Travis [livestreamas]

2020-05-26
Audiovisual talks - Mark W. Travis.

Den 26 maj ger Mark W. Travis en exklusiv master class – In the sandbox – för Audiovisual Talks, live från Los Angeles.

Filmbasen Display: Se samtalet med Scheme Birds-regissörerna i efterhand

2020-05-25
Bild från Scheme Birds. Foto: Ellinor Hallin.

På samtalsklubben Filmbasen DISPLAY den 25 maj 2020 livesände vi ett längre samtal med regissörerna till filmen Scheme Birds, Ellen Fiske och Ellinor Hallin.

Se hela samtalet i efterhand här.

Fokus Kortfilm #2: Jerry Carlsson och Frida Mårtensson om ansökningar

2020-05-19
Jerry Carlsson och Frida Mårtensson.

Välkommen till den andra digitala föreläsningen i Filmbasens nya samtalsserie Fokus Kortfilm, där vi fördjupar oss i kortfilmsproduktion. Den här gången djupdyker vi i ansökningsprocesser med hjälp av Jerry Carlsson och Frida Mårtensson från Verket Produktion.

Audiovisual Talks: Tatjana Sampojan [livestreamas]

2020-05-12
Audiovisual talks - Tatjana Samopjan.

Missa inte tillfället att ta del av en exklusiv master class av Tatjana Samopjan, kreativ konsult, föreläsare och manuscoach. En onlineföreläsning om förhållandet mellan livserfarenhet och storytelling, i en korsbefruktning mellan verklighet och fantasi, förankrat i buddhistisk filosofi.

FILMBASEN-frukost: Se samtalet med Kalifat-regissören Goran Kapetanovic

2020-05-06
Ur Kalifat, regisserad av Goran Kapetanovic. Foto: Johan Paulin/SVT

Filmbasen bjuder in till FILMBASEN-frukost den 6 maj. Lyssna på regissören till aktuella och uppmärksammade TV-serien Kalifat, Goran Kapetanović. Hör hans tankar och utmaningar kring serien och hans erfarenheter kring tidigare långfilmer.

Audiovisual talks 28/4: Amanda Kernell [livestreamas]

2020-04-28
Audiovisual Talks - Amanda Kernell.

Audiovisual Talks är en seminarieserie med målet att ge kunskap och inspirera verksamma inom film, tv & rörlig bild att fortsätta skapa morgondagens starka berättelser och upplevelser. Först ut som gäst är långfilmsaktuella regissören och manusförfattaren Amanda Kernell (Sameblod, Charter).

Viktiga datum

STOCKmotion filmfestival

Den sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion hålls digitalt den 14-17 oktober. Ta chansen att se morgondagens stjärnregissörer ta sig an aktuella ämnen i sina senaste kortfilmer.

STOCKmotion filmfestival är en kortfilmsfestival som låter Stockholmsbaserade filmskapare i alla åldrar bidra i olika ålderskategorier – från 6 års ålder till vuxna professionella filmare.


Datum: 2020-10-14

Tid:

Läs mer