Gå till gamla Filmbasen
Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon

Tidigare workshops & event

Filmbasen arrangerar varje år en rad workshops, seminarier och andra typer av events för våra målgrupper. Några av dem är återkommande, som våra samtalsklubbar Display. I menyn till vänster hittar du information om båda aktuella och tidigare workshops och events som vi har haft. Har du själv en idé till en workshop du skulle vilja gå på eller ett event du skulle vilja besöka, eller om du till och med har en idé till en workshop eller ett event du skulle vilja handleda, tveka inte att höra av dig till oss på [email protected]

Vill du bli en av Film Stockholms representanter i Tempo Meet-up 2021?

2021-01-14
Skärmbild från Tempos webbplats..

En mötesplats för dokumentärfilmare! Tempo Meet Up är ett talangprogram med speed dating, master classes, filmvisningar, möten med den svenska dokumentärbranschen samt samtal i grupp om egna projekt i ett skräddarsytt program under Tempo Dokumentärfestival.

Sök senast 14 januari.

Anmälan till Tempo Pitch öppen – sök senast 5 januari

2021-01-05
Tempo Pitch. På bilden syns en mobiltelefon som filmar Tempos logotyp. Foto: Tempo.

Anmäl ditt projekt idag och vinn 90 000 kronor! Tempo Pitch vänder sig till professionellt verksamma producenter/regissörer som har producerat minst en film som distribuerats på biograf, TV eller VOD.

Sök senast 5 januari.

Audiovisual Talks: Grab Them and deep fake

2020-12-03
Audiovisual Talks: Gram Them.

On December 3, Audiovisual Talks invites you to an exclusive panel discussion about the film Grab Them – on art, democracy, and the technical challenges of working with deep fake.

The seminar is open for everyone and free of charge.

Filmvisning med vinnare från STOCKmotion

2020-12-02
Stillbilder ur Daddy's Girl, The Thousand Steps, The Drowning Goat och Döden är en grisdrake.

Välkommen till en livestremad filmvisning och julavslutning för Filmbasen onsdagen den 2 december klockan 15:00! Vi visar några av vinnarfilmerna från årets STOCKmotion filmfestival.

Fokus Kortfilm #3: Regissörens checklista

2020-11-11
Marcus Carlsson. Foto: Per Larsson.

I den tredje upplagan av Filmbasens samtalsserie Fokus Kortfilm kommer regissören Marcus Carlsson och pratar om regissörens checklista. Vad kan vi tänka på under förarbetet, inspelningen och postproduktionen?

Välkommen till ett digitalt samtal den 11 november klockan 14:00.

Sök till Archipelago Script Lab – workshop för manusförfattare

2020-10-15
Archiopelago Script Lab 2019 Fr v. Jo Widerberg, Alexe Landgren, Anna Nolskog, Johan Wåhlin, Måns Ahlin, Allie Karlsson, Lisa Meyer, Mervi Junkkonen, Soni Jorgensen och katten Frida.

Sex utvalda projekt coachas av internationellt verksamma manusförfattaren och dramaturgen Soni Jorgensen. Workshopen riktar sig främst till manusförfattare, men även till team bestående av manusförfattare, regissör och producent.

I Stockholms län söker ni via Filmbasen till workshopen senast den 15 oktober.

STOCKmotion filmfestival

2020-10-14
Bild ur filmen Hållbart professionell. Foto: Antonio Ikovic.

Den sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion hålls digitalt den 14-17 oktober. Ta chansen att se morgondagens stjärnregissörer ta sig an aktuella ämnen i sina senaste kortfilmer. STOCKmotion filmfestival är en kortfilmsfestival som låter Stockholmsbaserade filmskapare i alla åldrar bidra i olika ålderskategorier – från 6 års ålder till vuxna professionella filmare.

Audiovisual Talks: Cilla Jackert & Amir Chamdin

2020-09-29

I säsongens första Audiovisual Talks möts manusförfattaren Cilla Jackert och regissören Amir Chamdin i ett spännande samtal om process – styrkor och utmaningar i samarbetet mellan manusförfattare och regissör.

Filmbasen & Bergmanveckan: Samtal med Amanda Kernell och Sophia Olsson

2020-06-16
Amanda Kernell och Sophia Olsson..

I juni arrangerar Filmbasen tillsammans med Bergmanveckan två livestreamade samtal. Den 16 juni klockan 15:00-16:30 pratar vi med regissören/manusförfattaren Amanda Kernell och filmfotografen Sophia Olsson, som tillsammans arbetat med långfilmerna Sameblod och Charter.

Audiovisual Talks: Crazy Pictures [livestreamas]

2020-06-09
Audiovisual Talks: Crazy Pictures.

Den 9 juni arrangeras säsongens sista Audiovisual Talks, och vi gästas denna gång av Olle Tholén från Crazy Pictures, i en exklusiv master class om ett svenskt filmbolags resa från virala framgångar på Youtube till att skapa sin första guldbaggenominerade långfilm, en internationell succé såld till 100 länder.

Viktiga datum