Gå till gamla Filmbasen
Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon
Tillbaka

Seminarium med fokus på filmklippning

Publicerad: 2013-04-15

Föreningen Sveriges filmklippare bjuder in till ett seminarium med fokus på filmklippning, lördagen den 27 april kl 10-17 i Filmhusets Bio Mauritz. Moderator för seminariet är Fredrik Sahlin, frilansjournalist och filmkritiker. Huvudtalare i år blir Christopher Dickens, vinnare av både en Oscar och en Eddie för klippningen av filmen SLUMDOG MILLIONAIRE. Eftermiddagen kommer att vigas åt bl.a. en paneldebatt om etiska frågeställningar i klipprummet vid dokumentära projekt: “hur behandlar vi våra karaktärer i dokumentärfilmen”. Paneldeltagare; Mia Engberg, Axel Danielsson, Kersti Grunditz, Åsa Blanck och Petter Brundell. Biljetter kostar 250 kr, i priset ingår entré till seminariet, varm lunch och eftermiddagskaffe. Anna Serner från Filminstitutet kommer och berättar om nya filmavtalet. SFK’s interna klipp-pris, Edith priset, delas ut för bästa klippning i fem kategorier. Lunch kommer att serveras i Filmhusets bistro och ingår i entréavgiften. Anmälan via mail till Heleen Rebel på: [email protected]
Önskemål om vegetarisk lunch måste meddelas i.s.m. anmälan


Antal platser är begränsat och eftersom lunchen måste förbeställas så behövs inbetalning i samband med anmälan, till Postgiro 289 672-8 OBS! Ange ditt namn vid inbetalning! Arrangör är Styrelsen för SFK.


Viktiga datum

Audiovisual Talks: Cilla Jackert & Amir Chamdin


Datum: 2020-09-29

Tid: 13:00

Läs mer

STOCKmotion filmfestival

Den sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion hålls digitalt den 14-17 oktober. Ta chansen att se morgondagens stjärnregissörer ta sig an aktuella ämnen i sina senaste kortfilmer.

STOCKmotion filmfestival är en kortfilmsfestival som låter Stockholmsbaserade filmskapare i alla åldrar bidra i olika ålderskategorier – från 6 års ålder till vuxna professionella filmare.


Datum: 2020-10-14

Tid:

Läs mer