Vättarna i skogen (julkalender i 24 delar)


password:123

Julkalendern kretsar kring Peter Brandberg som ni hör berätta om vättarna i piloten. Han är en mycket speciell och anekdotfull person som räddade livet på min pappa för några år sedan. Se min förra film:


password:123

Vi kommer följa Peter Brandberg i förberedelserna med att han och barnen ska åka på en resa för att få kontakt med det mystiska sjätte sinne som ligger i släkten. Alla i Peter Brandbergs släkt är födda med ett sjätte sinne. De ser saker som inte andra ser. I familjen har det i generationer berättats om platser i värmlandsskogarna där det bor vättar. Brandberg har själv sett dem. Och i filmen kommer han ta med sina barn till de platserna.

Vi får följa vardagsliv, blandat med anekdotiska avsnitt i rekonstruktionsform. Vill få Brandberg att åka till sin pappa och prata om det sjätte sinnet de har i familjen och hur det egentligen kommer sig att de har ett sjätte sinne. Spännande om det går att via det spektakulära sjätte sinnet, berätta något om generationer och vad som ärvs och förs vidare från generation till generation.

Manuset kommer skrivas i samarbete med Brandber och bygga mycket på hans anekdoter. Jag tänker mig att jobba lite i Roy Anderssons anda och med en scen i taget och försöka få fram essensen ur de ögonblicken vi väljer att fokusera på.

Förenklat blir det tre spår:
1.Vardagsliv och karaktärsbeskrivningar
2.Rekonstruktioner av Brandbergs anekdoter kring vättarna och det sjätte sinnet.
3.En utflykt med barnen för att försöka visa dom våttärna.

Kalendern kommer bestå av 24 delar a 5 minuter. Varje avsnitt kommer vara en scen som utspelar sig i realtid så totalt kommer det bli 24 scener som ska spelas in.

Projektlogg

Projektstart 2016-03-22

Projektet startades av Jesper Brodersen.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun