Pucko, Alex och Simbra.

Ett queerfeministisk relationsdrama om tre vänner, den bisexuella punkaren Pucko, transpersonen Alex och hippien Simbra, som bor tillsammans i en Stockholmsförort. De utforskar sin sexualitet och gränserna mellan vänskap och kärlek, relationen till sig själv och relationer till andra. Att möta andras viljor och sina egna skamkänslor, rädslor och gamla föreställningar om hur allt ska vara.

Pucko har nyligen kommit ut ur garderoben som bisexuell och börjar känna en attraktion till sin vän Alex. De har en nära fysik, assexuell relation, vilket gör Pucko förvirrad. Simbra utvecklar samtidigt en frustration över att det är hon som drar det tyngsta lasset i deras gemensamma hushåll. Det hela ebbar ut i att Pucko talar ut med Alex, som förklarar att hen inte vill ha en sexuell relation, men älskar Pucko vad som än händer. Simbra klagar på att de andra är lata, och de försonas.

Min tanke var att spela in filmen med hjälp av en fotograf (ev. Ida Lindgren) och mina skådespelarpolare i min lägenhet i Vårberg. Dogmastil, med handkamera. Eventuellt vill jag göra den helt i pixillation, en ny idé som inte hunnit processas ordentligt. Färgredigering får jag hjälp av en vän som pluggar fotoredigering.

Min tanke är att det ska vara ett nollbudgetprojekt, men att få stöd med kamera och redigeringsprogram vore bra. Materialet ska filmas/fotas under våren, redigera går även bra att göra i sommar.

Projektlogg

Projektstart 2009-04-19

Projektet startades av Vendela Strömbeck.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun