Muttern

Anton är som alla andra.. förutom en liten detalj. Han föddes med en mutter på snoppen. Ingen vet hur den kom dit eller vad den har för funktion. Men en sak är säker, den är en naturlig del av Anton.

Det faktum att Anton skiljer sig från mängden verkar svårare att acceptera för människorna runt Anton än för Anton själv. Anton växer upp i en värld som mer och mer präglas av perfektionism. Påverkade av trender, media och ikoner följer vi en pojke som söker sig själv. Eller kanske vem andra vill att han ska vara. Som alla andra.

Ett liv går, men Anton är och förblir unik med sin mutter. Fram tills den dagen då han får reda på att det kanske kan finnas ett svar på hans livs gåta. Men saker och ting är inte så komplicerade som de verkar. I samma stund som Anton blir av med sin mutter faller hans rumpa av.

”Muttern” är en historia om ideal. Den berättar om strävan efter att vara som alla andra. Eller snarare om konsekvensen av att vara annorlunda. Vi vill alla vara unika men gärna bli en del av gemenskapen. "Muttern" ger en reflektion över acceptansen av att bara vara den man är.

I "Muttern" vill vi vända begreppet ”normal” ut-och-in. Anton är född unik men samhället han lever i övertygar honom att han måste bli som alla andra.

Projektlogg

Projektstart 2012-12-12

Projektet startades av Jonas Mattsson.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun