Generation Fenix

Ur en point of view tar oss genom en persons vardag och hens handlingar. Den som tittar får för följa med på en resa genom en persons vardag, där minst tveksamma handlingar begås, handlingar som oftast tillskrivs många unga kriminellas vardag.

---

Vi följer med en okänd person genom en dag och en natt i en vardagsmiljö.

Alla som hen möter visar en tydlig stress, avvikande blickar, folk som tydligt försöker se oberörda ut, fruktan, obehag och ibland respekt.
I kassan i affären, av folk i centrum mm. Personen begår en rad tvivelaktiga handlingar som tex att råna / beslagta saker från personer - frihetsberöva - även om ingen ser exakt vad som händer så börjar obehaget växa fram. Personen knackar dörr och ställer frågor, men ingen vill prata.

I slutet sätter sig personen i bilen ser vi i backspegeln att det är en polis.

---

Den här filmen ger perspektiv från insidan, ett perspektiv som HELT saknas i vår samtidsbeskriving. Den nyanserar bilden av verkligheten som dessa männsikor vuxit upp och lever i. Sorgen, skräcken, projiceringen och förföljelsen sedan barnsben.

Manuset skrivs ihop med människor i olika åldrar boende i västerort och polisens offentliga handlingar, allt baseras på deras riktiga upplevelser av Fenix gruppens arbete för att kartlägga narkotikahandeln i Västerort.

En situation som uppmärksammas och ständigt aktualiseras, nu senast 20 feb 2017, då ett riktat skott avfyrades mot en ung person i Rinkeby Centrum vilket resulterade i en rad upplopp. Det här är filmen om ett perspektiv som HELT saknats i all den uppmärksamheten.

- Post Prod: Vill jag jobba enormt mycket med ljudläggning som bygger en känsla av stress och ett vakuum samt några få dialoger runt om.

Ref:

Video vi gjort tidigare:


Producent:
Stella Hernstöm
Kim Jansson
Johan Seth

Manus och Regi: Saga Berlin och Jaffar Sadik

Projektlogg

Projektstart 2017-02-21

Projektet startades av saga berlin.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun