Flickor 02/03

I Handen utanför Stockholm bor Andreas, 37. Han är en föredetta landslagsspelare i innebandy som numera jobbar som gymnastiklärare. På grund av ryggproblem har han för ett år sedan tagit beslutet att sluta med innebandyn. Men helt har inte släppt sporten.

I Haninge kommun finns inget innebandylag för tjejer födda 02/03. En dag frågar Andreas sin åttaåriga dotter Hanna ”Ska vi starta ett lag?”. Detta blir starten på ett gemensamt projekt att samla ihop tjejer födda 02/03 som är intresserade av att spela innebandy.

Jag vill med min dokumentärfilm följa det nystartade lagets liv; från starten och (med stor förhoppning) flera år framåt i tiden. Ambitionen är att lära känna de olika tjejerna i laget och se vad som driver dem. Jag vill även fånga stämningen och sammanhållningen i laget som helhet. Vilken funktion fyller sporten i tjejernas liv? Vad var det som lockade dem att börja och vad lockar att fortsätta?

Projektlogg

Planering inför lördagens match- sophia och jag på Copacabana

Höstens innebandyträning har dragit igång ordentligt och jag har filmat på ett flertal träningar och matcher i sällskap av Mireya- som tagit ljud samt fungerat som regi ass. Hittills känns materialet jag fått både spännande och inspirerande. På lördag blir det bortamatch på Ingarö- denna gång i sällskap av Sophia (Mireya är bortrest).
Jag och Sophia har suttit och pratat om projekt, kollat på tekniken (utspritt över två av caféets bord) samt kollat på klipp från det jag tidigare filmat. Peppad!

första besöket

8 maj- besök på vårens 3:e provträning! Jag följde och filmade Andreas och Hanna från dörren till sporthallen och närvarade under hela träningen. Träffade tjejerna som är intresserade av att spela med i laget samt deras föräldrar. Kände in stämningen, filmade delar av träningen och samlade idéer. Ett peppande besök!

Projektstart 2011-04-29

Projektet startades av Anja Lind.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun