Gå till gamla Filmbasen
Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon
Tillbaka

Öppet hus och föreläsning med Tatjana Andersson: Tv-serier utan bäst före-datum

Publicerad: 2016-02-17

En glad nyhet är att den efterfrågade föreläsningen med Tatjana Andersson om hur man skriver manus till fantastiska tv-serier nu kommer till Filmbasen! Onsdagen den 17 februari är det dags i våra lokaler i Subtopiaklustret i Alby.Vad är det som gör att vissa tv-serier påverkar dig så starkt, när andra lämnar dig helt oberörd? Hur kan en del hålla sig spännande i flera säsonger, medan andra förlorar bränsle redan efter några episoder? Det finns tv-serier som vi gärna ser om och om igen och det finns de som vi tröttnar på snabbt. Vad är nyckeln till att skriva eviga tv-serier – de som inte verkar ha ett bäst-före datum?Tatjana Andersson är språk- och litteraturvetare och har tidigare arbetat som dramaturg och handledare på Manuspiloterna. Hon är också manusredaktör på SVT Drama där hon arbetar med utveckling av manus för tv-serier. En del av hennes nuvarande jobb handlar om att hitta nya talanger och hon ansvarar bland annat för projektet Nya röster – SVT:s nya satsning på webbserier och oetablerade manusförfattare.Innan föreläsningen håller vi Öppet Hus på Filmbasen för den som vill komma och prata med oss och ta en fika.Osa till [email protected] senast 10 feb om du vill komma!Program16.00-18.00 Öppet hus på Filmbasen18.00-19.00 Föreläsning med Tatjana Andersson: Tv-serier utan bäst före-datum på Subtopias “Loftet”19.00-19.15 Paus med fika 15 min19.15 -20.00 Föreläsning med Tatjana Andersson fortsätterI samarbete med Subtopia

Viktiga datum

Audiovisual Talks: Cilla Jackert & Amir Chamdin


Datum: 2020-09-29

Tid: 13:00

Läs mer

STOCKmotion filmfestival

Den sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion hålls digitalt den 14-17 oktober. Ta chansen att se morgondagens stjärnregissörer ta sig an aktuella ämnen i sina senaste kortfilmer.

STOCKmotion filmfestival är en kortfilmsfestival som låter Stockholmsbaserade filmskapare i alla åldrar bidra i olika ålderskategorier – från 6 års ålder till vuxna professionella filmare.


Datum: 2020-10-14

Tid:

Läs mer