Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon

Nyheter

Film Stockholm på Tempo Dokumentärfestival

2021-02-10
Bild från filmen Arica, av Lars Edman och William Johansson Kalén, som visas på Tempo Dokumentärfestival. Foto: Laikafilm

Film Stockholm medverkar i flera programpunkter på Tempo Dokumentärfestival, som äger rum 8-14 mars och i år är helt digital. Vi är med och finansierar Tempo Pitch tillsammans med SVT och Svenska Filminstitutet. Vi är också med och delar ut pris i tävlingen New Doc. Film Stockholm har två representanter i Tempo Meet-Up, och i Work in Progress presenterar vi tre filmprojekt som fått stöd av Film Stockholm/Filmbasen. Festivalen visar sex filmer gjorda med stöd från oss - bilden här är från Arica av Lars Edman och William Johansson Kalén.

Sundance Film Festival ger pris för Bästa regi till Sabaya av Hogir Hirori

2021-02-03
Bild från Sabaya. Foto: Lolav Media och Ginestra film

Sabaya av Hogir Hirori har vunnit priset för Bästa regi i klassen World Cinema Documentary på Sundance Film Festival. Film Stockholm/Filmbasen har stöttat filmen, i vilken Hirori följer en grupp frivilliga i Syrien som spårar upp och räddar yazidiska kvinnor som hållits fångna som sexslavar av IS. Sabaya hade sin världspremiär på Sundance, som i år hölls online och där programmet innehöll rekordmånga svenska filmer. 

5 x Göteborg Film Festival

2021-01-29
Erik Nilsson och Khalil Ben Gharbia i Jerry Carlssons film Nattåget. Foto: Marcus Dineen

I år kommer Göteborg Film Festival hem till publiken istället för tvärtom. Bland filmerna som går att streama under festivalen finns flera som Film Stockholm gett stöd till: Nattåget av Jerry Carlsson och Punani Steam av Emma Pål Brunzell visas i kortfilmstävlingen Startsladden och Finito av Patrik Eklund och Lyckad upptining av Herr Moro av Jerry Carlsson ingår i 2121. I work-in-progress på Nordic Film Market presenteras Clara Sola av Nathalie Álvarez Mesén, en av långfilmerna som utvecklas i STHLM Debut.

Guldbaggar till Greta och A Legacy of Horses

2021-01-26
Greta Thunberg i filmen

Grattis alla Guldbaggevinnare! Särskilt glada och stolta är vi över Greta av Nathan Grossman som tog hem Guldbaggen för bästa dokumentärfilm och A Legacy of Horses av Annika Karlsson och Jessica Karlsson som vann Guldbaggen för bästa kortfilm. Båda filmerna har fått stöd av Filmbasen. Stort grattis!

Frågor och svar om Film Stockholm

2021-01-15

Söker du finansiering till ditt filmprojekt? Här hittar du frågor och svar om Film Stockholm, ett nytt produktionscentrum för film och tv i Stockholmsregionen. Bolaget startar sin verksamhet första kvartalet 2021.

Sök Konstnärsnämndens krisstipendium senast 3 februari

2021-01-15

Är du filmarbetare vars professionella yrkesverksamhet drabbats till följd av pandemin? Konstnärsnämndens Krisstipendium 3 är en del av det krisstöd regeringen beslutat om på grund av coronakrisen. Krisstipendiet ska stödja konstnärer med anledning av de ekonomiska konsekvenser som covid-19 medför. Sista ansökningsdag är den 3 februari.

Guldbaggenomineringar till filmer med stöd från Film Stockholm/Filmbasen

2020-12-18
Stillbild ur filmen Greta. Foto: BR•F.

Nomineringarna till årets Guldbaggar är klara och vi kan konstatera att flera filmer med stöd från Film Stockholm har chans på några av de tyngsta baggarna. Två av de nominerade för bästa film och alla nominerade för bästa dokumentär har fått projektstöd eller deltagit i STHLM Debut. I kortfilmskategorin har två av tre nominerade filmer fått stöd från Filmbasen.

Ny satsning ger dubbelt så mycket pengar till film- och tv-produktion i Stockholm

2020-12-09
Bild från inspelningen av Skuggdjur av Jerry Carlsson. Foto: Josef Persson.

Region Stockholm och Stockholms stad gör gemensam sak och startar ett nytt produktionscentrum för film och tv. Det nya bolaget, som får namnet Film Stockholm, kommer att fördubbla de produktionsmedel som parterna tidigare kunnat satsa och göra det tydligare och enklare för filmbranschen att söka finansiering. Styrelseordförande blir Kristina Rennerstedt

People of Film – ny tjänst som vill öka mångfalden i svensk filmbransch

2020-11-02
Hawa Sanneh och David Nzinga. Foto: Robin Trolin och Jessica Wikström.

Nu lanseras People of Film, en plattform som samlar svenska filmarbetare som rasifieras eller är icke-vita. Målet är att öka mångfalden bakom kameran i svensk filmbransch.

Film Stockholm/Filmbasen söker vikarierande kommunikatör

2020-10-29
Skärmbild från Region Stockholms rekryteringsplattform.

Film Stockholm/Filmbasen söker en erfaren kommunikatör som fortsätter att utveckla vårt interna och externa arbete. Tjänsten är ett föräldravikariat från december 2020 till september 2021 med möjlighet till förlängning.

Viktiga datum

Här var det tomt!

Det finns för tillfälligt inga datum att visa.