Gå till gamla Filmbasen
Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon

Nyheter

People of Film – ny tjänst som vill öka mångfalden i svensk filmbransch

2020-11-02
Hawa Sanneh och David Nzinga. Foto: Robin Trolin och Jessica Wikström.

Nu lanseras People of Film, en plattform som samlar svenska filmarbetare som rasifieras eller är icke-vita. Målet är att öka mångfalden bakom kameran i svensk filmbransch.

Film Stockholm/Filmbasen söker vikarierande kommunikatör

2020-10-29
Skärmbild från Region Stockholms rekryteringsplattform.

Film Stockholm/Filmbasen söker en erfaren kommunikatör som fortsätter att utveckla vårt interna och externa arbete. Tjänsten är ett föräldravikariat från december 2020 till september 2021 med möjlighet till förlängning.

Se alla seminarier från STOCKmotion 2020

2020-10-28
De medverkande på STOCKmotions seminarier 2020.

2020 års STOCKmotion filmfestival hölls helt digitalt. Seminarieprogrammet var fullt av matnyttigt för den som jagar stöd till sin filmproduktion, vill bli en bättre kortfilmsproducent eller ha tips på hur filmen kan nå ut till sin publik. Här kan du se alla festivalens seminarier i efterhand.

Daddy’s Girl vann stora priset på STOCKmotion filmfestival – här är alla vinnare

2020-10-18
Ur Daddy's Girl av Julia Lindström, vinnare av STOCKmotions stora pris 2020. Foto: Torbjørn Sundal Holen.

2020 års upplaga av STOCKmotion filmfestival blev speciell – aldrig tidigare har vi arrangerat en helt digital festival. Men som vanligt kan vi se tillbaka på fyra dagar av kortfilm i världsklass och intressanta seminarier.

STOCKmotions stora pris delades ut till Daddy’s Girl av Julia Lindström.

Sök till Talangdagarna i Visby 2020 (INSTÄLLT)

2020-10-15
Sök till Talangdagarna i Visby.

Uppdaterat: Tyvärr måste vi meddela att Talangdagarna ställs in helt 2020 på grund av coronapandemin.

Under Talangdagarna i Visby 3-6 december får du ta del av tre intensiva dagar med gäster, filmvisningar, nya bekantskaper och vandringar i den medeltida staden.

STOCKmotion filmfestival är här – så ser du årets digitala festival

2020-10-14
Bild ur filmen Hållbart professionell. Foto: Antonio Ikovic.

Nu börjar den sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion, som visar filmer av regissörer baserade i Stockholms län. Årets festival hålls digitalt den 14-17 oktober. Så gör du för att se både filmer och seminarier på STOCKmotion.se.

Kortfilmsfestivalen STOCKmotion blir digital – här är årets program

2020-09-16
Bild ur Något att minnas av Niki Lindroth von Bahr.

Nu släpps programmet till den sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion, som 2020 hålls digitalt den 14-17 oktober. Ta chansen att se morgondagens stjärnregissörer ta sig an aktuella ämnen i sina senaste kortfilmer.

Välkommen till programsläpp för STOCKmotion 2020

2020-09-07
Bild ur filmen Hållbart professionell. Foto: Antonio Ikovic.

Välkomna till programsläpp för kortfilmsfestivalen STOCKmotion den 15 september. I år hålls festivalen digitalt i fyra dagar. 212 filmer har anmälts till årets festival i kategorierna Mellanvikt, Tungvikt och 27+. Av dessa är 55 antagna till årets STOCKmotion.

Under programsläppet får vi höra hur urvalsgruppen resonerat när de tagit fram årets festivalprogram. Du får också chansen att ställa frågor till urvalsgruppen.

Höjdpunkter från STOCKmotion 2019 visas på Sergels torg

2020-09-07
Bild ur Kollektivet, vinnare av STOCKmotions stora pris 2019. Foto: Lisabi Fridell.

Från den 9 september kommer några av höjdpunkterna från förra årets STOCKmotion filmfestival att visas på Sergels torg. Inför årets upplaga arrangerar STOCKmotion, AMF Fastigheter och Film Capital Stockholm kortfilmsbio för alla som besöker torget. Här kommer ett urval uppskattade filmer från förra årets festival att visas under lunchtid.

Aktuella filmer med stöd från Filmbasen

2020-08-28
Minnen av Kristin Johannessen. Bild från SVT.

Flera filmer med stöd från Filmbasen är aktuella just nu. Filmfestivalen i Venedig har valt ut två filmer: Greta av Nathan Grossman och Nattåget av Jerry Carlsson. Nordisk Panorama har flera Filmbasen-stödda filmer i sitt program och dessutom är Minnen av Kristin Johannessen och Bekännelsen av Tomas Blideman SVT-aktuella.

Viktiga datum