Gå till gamla Filmbasen
Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon
Tillbaka

Ny form av produktionsstöd: Teknikcheckar

Publicerad: 2011-06-09

Idag lanserar Filmbasen/Film Stockholm och Filmregion Stockholm-Mälardalen tillsammans med teknikföretagen Dagljus, The Line och STOPP en ny form av stöd: Teknikcheckar. Teknikcheckarna består av sponsring från teknikföretagen i form av professionell utrustning och postproduktion, och fördelas till kort- och dokumentärfilmsprojekt genom Filmbasens ordinarie ansökningsförfarande. Nästa deadline är den 26 augusti. Satsningen utvärderas sedan för att se hur man tillsammans kan gå vidare.- Att stödja utvecklingen av nya filmare är självklart och helt naturligt för oss, säger Helena Sandermark, VD för Dagsljus.- Landstinget är väldigt glada över detta samarbete med den privata teknikbranschen som ger möjlighet för fler unga filmskapare att tidigare närma sig den professionella filmen, säger Anna Starbrink, kulturlandstingsborgarråd i Stockholms läns landsting. Självklart hoppas jag att fler företag i branschen ska se möjligheterna i att stödja framtidens filmskapare och vilja delta i samarbetet.- Genom samarbetet kring teknikcheckar förbättrar vi villkoren för kort- och dokumentärfilm i regionen. Vi skapar på detta sätt nätverk och nya samarbeten som gagnar branschen i stort, menar Beata Mannheimer, projektutvecklare Filmregion Stockholm-Mälardalen.

Fakta om teknikföretagen

Dagsljus AB startades 1991 och är idag ett av Skandinaviens största uthyrningsbolag för filmproduktionsutrustning. De finns i Stockholm (Västberga och Filmhuset) och i Göteborg.STOPP, som har kontor i Stockholm och Los Angeles, är Sveriges enda full-service postbolag som kan erbjuda en premium end-to-end service från idé till färdig produkt.The Line AB är Stockholms senaste tillskott för full-service postproduktion, med kompetens inom både bild och ljud för reklam såväl som drama/fiktion.

Viktiga datum

Audiovisual Talks: Cilla Jackert & Amir Chamdin


Datum: 2020-09-29

Tid: 13:00

Läs mer

STOCKmotion filmfestival

Den sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion hålls digitalt den 14-17 oktober. Ta chansen att se morgondagens stjärnregissörer ta sig an aktuella ämnen i sina senaste kortfilmer.

STOCKmotion filmfestival är en kortfilmsfestival som låter Stockholmsbaserade filmskapare i alla åldrar bidra i olika ålderskategorier – från 6 års ålder till vuxna professionella filmare.


Datum: 2020-10-14

Tid:

Läs mer