Gå till gamla Filmbasen
Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon
Tillbaka

Hearing om filmpolitik 5:e maj

Publicerad: 2014-04-29

I 40 år har Harry Scheins filmavtalsmodell satt dagordningen för filmbranschen. Hur ska en ny modern och framtidsinriktad kulturpolitik för film och biografer se ut? Folkets hus och parker bjuder in till en hearing om filmavtalet, måndag den 5 maj kl 15-18 på Bio Rio i Hornstull. Medverkar gör bland andra Lisa Langseth, Andrea Reuter och Erika Wasserman.Nuvarande filmavtal gäller till och med 2015. Några förhandlingar mellan parterna har ännu inte kommit igång. Det ryktas att filmavtalet kommer att förlängas. Är det dags att klippa banden till filmavtalsmodellen? Många anser att filmavtalsmodellen på olika sätt bidragit till att distansera filmen från kulturpolitiken. Andra anser att det är avsaknaden av ett näringspolitiskt synsätt som fattas.Osa till: [email protected]Sprid och attenda eventet på Facebook

Viktiga datum

Audiovisual Talks: Cilla Jackert & Amir Chamdin


Datum: 2020-09-29

Tid: 13:00

Läs mer

STOCKmotion filmfestival

Den sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion hålls digitalt den 14-17 oktober. Ta chansen att se morgondagens stjärnregissörer ta sig an aktuella ämnen i sina senaste kortfilmer.

STOCKmotion filmfestival är en kortfilmsfestival som låter Stockholmsbaserade filmskapare i alla åldrar bidra i olika ålderskategorier – från 6 års ålder till vuxna professionella filmare.


Datum: 2020-10-14

Tid:

Läs mer