Gå till gamla Filmbasen
Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon

Rutiner för teknikutlåning

För att vår teknikpark ska fungera så smidigt som möjligt har vi några enkla regler som du som filmare måste förhålla dig till:

– Upphämtning och återlämning av teknik sker på överenskommen tid på Filmbasen i Alby.  Boka alltid en exakt tid med vår tekniska handledare för hämtning/lämning.

– Tekniken kan endast hämtas av regissör eller producent för projektet. Den som hämtar tekniken är också den som är ansvarig för den.

– Vill du få en genomgång av tekniken, boka då tid för detta i samband med upphämtning då vår personal har mycket att göra och annars riskerar att inte ha tid att hjälpa dig. Boka bara teknik du känner att du har kunskap att hantera. Filmbasen kan gå igenom utrustningen med dig och enkelt förklara hur den används, men har inte möjlighet att  ge dig en komplett utbildning.

– Om möjligt, boka alltid tekniken en extra dag före och efter inspelningen. På så sätt hinner du gå igenom tekniken och se du behöver komplettera med något, samt se till att allt ser snyggt ut när det kommer tillbaks.

– Boka bara upp teknik om du absolut säker på att du kommer att använda den. Det går inte att preliminärboka utrustning då trycket är enormt högt på Filmbasens teknik. Är du tvungen att avboka något, se till att göra det i så god tid som möjligt.

– Var noga med att all teknik kommer tillbaks och i tid. Om tider inte hålls drabbas andra filmare. När nya ansökningar om tekniklån behandlas tas tidigare lånehistorik i beaktande.

– Filmbasens teknik är försäkrad i Sverige. Om inspelningen sker utomlands måste en tilläggsförsäkring tecknas.
Du faktureras självrisken om det du tappat/haft sönder överstiger detta belopp (annars faktureras du det belopp det kostar att ersätta den saknade tekniken). Blir du bestulen på teknik måste du genast underrätta Filmbasen och göra en polisanmälan.

Viktiga datum