Gå till gamla Filmbasen
Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon

Vanliga frågor och svar om Filmbasens filmstöd

Kan jag hyra teknik från Filmbasen?

Nej, du kan inte hyra teknik från Filmbasen. För att få tillgång till Filmbasens teknik måste du först beviljas stöd för ett filmprojekt, därefter lånar du tekniken kostnadsfritt av oss.

Jag har fått stöd. Hur bokar jag?

Genom att maila [email protected], vilken teknik du vill ha och när du vill ha den.

Vad finns det för teknik?

Filmbasens teknik hittar du i menyn. Har du frågor om den, kontakta [email protected]

Jag har bokat teknik, kan vem som helst hämta den?

Nej, regissör eller producent måste vara med och skriva under utlångningsavtal, om inget annat bestämts på förhand med Filmbasens tekniska koordinator. Tänk på att alltid ha med dig legitimation och att det är den som skriver under utlåningsavtalen som i är ansvarig om något händer (därav ser vi helst att regissör/producent är med och hämtar ut).

Jag har filmat klart, när kan jag lämna tillbaka tekniken?

Lämna tillbaka det datum och den tid du kommit överens om vid utlåning (det som står på ditt avtal). Får du ändrade planer och vill lämna tillbaks tidigare eller senare, kontakta Filmbasens tekniska koordinator och bestäm en ny tid.

Inspelningen har dragit ut på tiden, kan jag lämna in teknik några dagar senare?

Nej, om du inte kommer överens om detta med Filmbasens tekniska koordinator. Filmbasen är inget uthyrningsbolag, oftast står någon annan i kö på den utrustning du har och då går det inte att förlänga utlåningstider.

Vad ska jag tänka på när jag lånar utrustning?

- Boka i god tid. Det är periodvist högt tryck på Filmbasens utrustning och försök därför alltid vara ute i så god tid som möjligt.

- Var rädd om utrustningen. All utrustning är försäkrad, men om något går sönder/försvinner måste vi beställa i nytt, vilket kan ta flera veckor, och då drabbas filmaren som ska ha utrustningen efter dig.

- Lämna tillbaka utrustning i samma skick som du fått den. Dvs väskor ska vara snyggt packade och rätt sak ska ligga på rätt plats. Batterier ska vara laddade och optik ska rengöras om så behövs.

Vi har tappat bort/haft sönder teknik, vad gör jag?

Säg alltid till om något är trasigt eller försvunnit så fort du märker detta. Vänta inte tills du lämnar tillbaka! Då kan vi beställa nytt direkt och på så vis drabbas färre personer av detta. All vår utrustning är försäkrad (se utlåningsavtal), och du faktureras självrisken om det du tappat/haft sönder överstiger detta belopp (annars faktureras du det belopp det kostar att ersätta den saknade tekniken). Blir du bestulen på teknik måste du genast underrätta Filmbasen och göra en polisanmälan.

Var hämtar/lämnar jag utrustningen?

På Filmbasen, Rotemannnavägen 29, 145 57 Norsborg.

Den utrustning som Filmbasen har räcker inte för mig, vart kan jag vända mig då?

Det finns flera företag som hyr ut film- och videoutrustning i Stockholm. Bland de större kan nämnas Dagsljus, Ljud- och Bildmedia och Twentyfourseven. Tänk dock på att de flesta uthyrningsföretag endast hyr ut till företag och inte privatpersoner (det går bra att hyra för vilket företag som helst). Filmbasen kan inte hjälpa dig att hyra från uthyrningsbolag, och Filmbasens teknikstöd kan endast användas för Filmbasens teknik.

Viktiga datum