Lisa Wahlbom

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Inspeln.ledare/scripta

Jag är en producent från Stockholm som driver produktionsbolaget Mediabruket. Vi arbetar mycket med dokumentärer och faktaproduktioner särskilt för Sveriges Televison. Jag brinner särskilt för barns och kvinnors rättigheter och historia, Så många av mina projekt som tex Ingen riktig Våldtäkt, En Eskortflickas dagbok och Kvinnorna på fröken Frimans tid handlar om detta. Men jag har också arbetar som producent för flera av Johan Palmgrens dokumentärer som Sextemplet och Slussen.

Utbildningar

Kulturvetarlinjen, Stockholms Universitet, 1993-1997

TV-production, South Thames College, London 1996

Poppius Journalistskola 1999

Filmografi

Ingen riktig våldtäkt, 2012 Samhällsdokumentär regissör och producent

En eskortflickas dagbok, 2013 Samhällsdokumentär, regissör och producent

Sextemplet, 2015, dokumentär, producent

Slussen, 2016, dokumentär, producent

Peace and love - uppgång och fall, dokumentär 2015, producent

Taxiklubben, 2016, dokumentär, producent

Monstret, 2016, dokumentär, producent

Kvinnorna på fröken Frimans tid, 2016, faktadokumentär, producent och regissör

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun