Gå till gamla Filmbasen
Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon
Tillbaka

Dags för Bergmanveckan och nationella talangmöten

Publicerad: 2013-06-27

I år är det tioårsjubileum för Bergmanveckan! Anne-Marie Söhrman Fermelin, Karin Ekberg och Christina Melander är på plats både för att ta del av guldkorn ur det officiella programmet och för det årliga mötet mellan unga filmskapare: Swedish Talent, som vi organiserar tillsammans med bland andra Film i Skåne, Boost Hbg och Film på Gotland. Här får ett 20-tal filmare från hela Sverige mötas för att dela erfarenheter och upplevelser under en vecka i inspirerande miljö. Fårö är också mötesplats för deltagarna i programmet Pure Fiction som samlar sex lovande kvinnliga regissörer, tre från Stockholm och tre från Skåne. De vistas på ön onsdag-söndag för att få intensiv manuscoaching av dramaturgen Zara Waldebäck.

Andra spännande personer finns i festivalens författartema som går som en röd tråd genom årets Bergmanvecka. Karl-Ove Knausgård, PC Jersild, PO Enquist, Maria Sveland och Marlene van Niekerk talar om konsten att skriva liv – sina egna och andras. Vi ser fram emot möten med bl.a manusförfattaren till In Treatment, Hagai Levi, regissören Sally Potter med hennes nya film Ginger & Rosa och debutregissören Fernando Guzzoni, årets Bergman-pristagare.

Här kan du läsa Bergmanveckans hela program
Viktiga datum

Audiovisual Talks: Cilla Jackert & Amir Chamdin


Datum: 2020-09-29

Tid: 13:00

Läs mer

STOCKmotion filmfestival

Den sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion hålls digitalt den 14-17 oktober. Ta chansen att se morgondagens stjärnregissörer ta sig an aktuella ämnen i sina senaste kortfilmer.

STOCKmotion filmfestival är en kortfilmsfestival som låter Stockholmsbaserade filmskapare i alla åldrar bidra i olika ålderskategorier – från 6 års ålder till vuxna professionella filmare.


Datum: 2020-10-14

Tid:

Läs mer