Gå till gamla Filmbasen
Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon
Tillbaka

Bli Filmbasens deltagare i talangprogrammet Spektra

Publicerad: 2019-01-29

Spektra är ett talangprojekt som vänder sig till semiprofessionella filmare i Stockholm, Sörmland, Uppland och Örebro län. Spektra är för dig som har några filmer i bagaget, har visat film på festival eller fått in en fot i branschen, men är kanske inte fullfjädrat proffs ännu.

Om Spektra

I Spektra får de utvalda filmarna (2-3 från respektive län) möjlighet att träffas och knyta kontakter med professionella filmare från olika delar av branschen, och nätverka med kollegor på samma nivå som sig själv. Samtidigt ges möjlighet att utveckla egna filmidéer i dialog med övriga kursdeltagare.I kursen brukar till exempel ett möte med konsulenter på Svenska Filminstitutet och inköpare på SVT stå på schemat. Vi besöker Uppsala kortfilmfestival och deras talangdagar, och deltar på Tempo dokumentärfilmfestival i Stockholm. Bland föreläsarna hittar vi filmare och producenter som berättar om sina erfarenheter från branschen, hur man förvaltar sin idé, hittar finansiärer och når ut med sin film på internationella festivaler.

Kostnad och insats

Kursen är avgiftsfri, men deltagarna bekostar själv resa till de olika kursorterna. Totalt planeras sex träffar varav hälften på våren och hälften på hösten. Träffarna genomförs i huvudsak på vardagar, så se över möjlighet till ledighet från jobb eller andra uppdrag. Spektra schema 2019 (teman preliminära):

  • 14 februari, Eskilstuna. Introduktion och öppningsföreläsare.
  • 4 mars, Stockholm. Möten på Sveriges Television, Svenska Filminstitutet och invigning av Tempo dokumentärfilmfestival.
  • 11 april, Örebro. Distributionsföreläsning.
  • 11 september, Eskilstuna. Masterclass ljud.
  • 24 eller 25 oktober, Uppsala. Masterclass och Uppsala talangdagars öppna innehåll.
  • 28 november. Stockholm. Avslutningsträff.

Ansökan

Varje län ansvarar för urvalet av sina deltagare. Du skickar in ditt Film-CV och/eller ett brev som beskriver dina filmiska ambitioner och vad du förväntar dig av kursen. Har du en idé till filmproduktion du utvecklar under året, berätta även lite kort om den. Deltagare från Stockholms län ansöker via e-postadressen [email protected] senast den 23 januari. Om du har ytterligare frågor om programmet, vänd dig till Filmbasens Anne-Marie Söhrman Fremelin på e-postadressen [email protected].Bild: Tidigare Spektra-deltagare. Foto: Jerry Eriksson/Region Örebro län

Viktiga datum