Gå till gamla Filmbasen
Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon
Tillbaka

Axel Petersén vinner debutpris i Toronto

Publicerad: 2011-09-20

Axel Petersén, deltagare i Filmbasens talangprogram 2008, vann igår kritikerpriset för bästa debutfilm på Toronto International Film Festival med sin långfilmsdebut AVALON. Det är första gången en svensk film vinner pris i Toronto, som anses vara en av Nordamerikas viktigaste filmfestivaler. Axel har tidigare haft framgångar med konstprojekt och kortfilmer, som bl.a. A GOOD FRIEND OF MR WORLD som han gjorde med stöd av Filmbasen/Film Stockholm, som Guldbaggenominerades 2010.Han har studerat vid FAMU, Academy of Performing Arts, i Prag och på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. HanAVALON handlar om Sverige och är ett ömt porträtt av den första generationen tonåringar, 40-talisterna som nu blivit 60 år, och deras sätt att handskas med ansvar. Filmen utspelar sig i Båstad under tennisveckan och huvudrollen görs av Johannes Brost, som också inspirerat manus. Filmen är producerad av Idyll/Fasad, Erika Wasserman (Man tänker sitt) i samarbete med Jesper Kurlandsky (Apan) med produktionsstöd av Svenska Filminstitutets filmkonsulent Lars G. Lindström. Avalon distribueras av Nordisk Film och har biopremiär i början av januari 2012. Läs vad Variety skriver om svensk film och AVALON i synnerhet: http://www.variety.com/review/VE1117946081/#.TnCndqwdU4g.twitter

Viktiga datum

Audiovisual Talks: Cilla Jackert & Amir Chamdin


Datum: 2020-09-29

Tid: 13:00

Läs mer

STOCKmotion filmfestival

Den sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion hålls digitalt den 14-17 oktober. Ta chansen att se morgondagens stjärnregissörer ta sig an aktuella ämnen i sina senaste kortfilmer.

STOCKmotion filmfestival är en kortfilmsfestival som låter Stockholmsbaserade filmskapare i alla åldrar bidra i olika ålderskategorier – från 6 års ålder till vuxna professionella filmare.


Datum: 2020-10-14

Tid:

Läs mer