Gå till gamla Filmbasen
Choose language

Översätt
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.


Sök search-icon
Tillbaka

Anders Hazelius tog hem pris på Berlinale

Publicerad: 2013-03-04

Anders Hazelius FÖRSTA GÅNGEN var en av de nio svenska kortfilmer som tävlade på den stora filmfestivalen i Berlin, Berlinale. I helgen blev det klart att Anders tilldelats pris för bästa kortfilm i tävlingskategorin Generation 14plus.-Det var så kul att åka till Berlin och upptäcka att folk från andra länder både förstod och kunde känna igen sig i filmen. Sen att den vann var bara ett stort plus. De svenska filmerna i Berlin var alla fina. Svensk kortfilm mår väldigt bra just nu, säger en glad Anders.Filmen är gjord med stöd av Filmbasen/Film Stockholm och har fått extra möjligheter genom en teknikcheck. Läs gärna mer om våra teknikcheckar som delas ut i samarbete med Filmregion Stockholm Mälardalen och teknikbolagen Stopp, Dagsljus och The Line.-Teknikchecken är ett superbra sätt att med en begränsad budget kunna lyfta filmen i postproduktionen, vilket ofta kan bli en flaskhals. Filmbasens olika stöd har varit essentiella i alla mina filmer. Så här lyder Berlinale-juryns motivation: “For Best Short Film we would like to recognize a funny and surprising film that defies expectations. Insecurity and social pressure force two awkward people together to share a moment of beautiful and genuine honesty. This film displays a strong visual style and is the work of an insightful and relevant filmmaker.”Filmen är producerad av Lizette Jonjic och Migma film. Anders är utbildad på Filmhögskolan i Göteborg. Hans näst senaste film, kortfilmen Baggy, var utvald till att tävla i Startsladden på Götebors filmfestival och Stockholms filmfestivals 1 km film förra året.Photo copyright Berlinale, Anders är till höger på bilden.

Viktiga datum

Audiovisual Talks: Cilla Jackert & Amir Chamdin


Datum: 2020-09-29

Tid: 13:00

Läs mer

STOCKmotion filmfestival

Den sjunde upplagan av kortfilmsfestivalen STOCKmotion hålls digitalt den 14-17 oktober. Ta chansen att se morgondagens stjärnregissörer ta sig an aktuella ämnen i sina senaste kortfilmer.

STOCKmotion filmfestival är en kortfilmsfestival som låter Stockholmsbaserade filmskapare i alla åldrar bidra i olika ålderskategorier – från 6 års ålder till vuxna professionella filmare.


Datum: 2020-10-14

Tid:

Läs mer