Fotoworkshop

Datum: 27 nov 2011 - 4 dec 2011
Plats: Filmbasen, Alby
Kursledare: Lisabi Fridell

Filmbasen lanserar en helt ny fotoworkshop med filmfotografen Lisabi Fridell. Workshopen pågår under en vecka med handledning vid tre tillfällen och eget arbete övriga dagar. Inför workshopen ska du ta fram idé och planera en musikvideo till låten ”The lakes we skate on” av Säkert!. Under workshopen ska denna fotas, klippas och färgkorrigeras. Du lär dig allt från planering till färdig produkt!

Workshopen startar söndag 27 november och slutar söndag 4 december. Den syftar till att förbättra och fördjupa dina fotokunskaper och utgår från Canons dslr-teknik. Workshopen riktar sig till dig som är aspirerande fotograf, dokumentärfilmare, vill utforska dslr-teknik eller helt enkelt vara med om en spännande workshop.

Totalt antal platser är 6. Varje deltagare kommer ansvara för sin egen video men får även ta hjälp av sina kurskamrater. Filmen klipps och färgkorrigeras till visningen sista dagen då vi utvärderar och diskuterar resultatet. Efter kursen kommer Annika Norlin i Säkert! att titta på videorna (om du vill) och om hon gillar någon kommer hon att använda den som officiell video till låten.

Lisabi Fridell jobbar som filmfotograf och gör nästa år långfilmsdebut när Ester-Martin Bergsmarks film ”Någonting måste gå sönder” har premiär. Hon är även fotografen bakom ”Vågor av längtan” som tävlar i kortfilmsklassen 1km film på Stockholms filmfestival i år. Just nu jobbar hon med filmerna ”Astrid – att döda ett djur” av regissören Fiona Junuzi och ”Museet” av konstnären Tova Mozard.

Schema

27 november. Kl. 11-17: Lisabi berättar om sig själv och hur en fotograf arbetar. Var och en presenterar sin idé och vi kikar på utrustningen. Efter det följer enskilda samtal med Lisabi och där vi lägger upp en plan för genomförandet av videon. Sist delar vi in oss i grupper  om två och varje grupp får sin utrustning.

28 november: Filmning (eget arbete)

29 november: Filmning (eget arbete)

30 november: Klippning (eget arbete). Genomgång av Final Cut (vid behov) av Filmbasens personal, som också finns på plats och kan assistera under hela klipprocessen.

1 december: Klippning (eget arbete). Kl. 17-21: Vi kollar på klippningarna med Lisabi som sen går igenom färgkorrigering i Color och exportering från Final Cut.

2 december: Färgkorrigering (eget arbete)

3 december: Färgkorrigering (eget arbete)

4 december: Kl. 11-16. Filmvisning och utvärdering med Lisabi. Vi diskuterar alla filmer i grupp och tittar på dem utifrån såväl kreativa som tekniska aspekter.

Det egna arbetet görs efter tid och behov. Men principen är att varje person har en filmdag, en redigeringsdag och en färgkorrigeringsdag. Tanken är dock att deltagarna i så stor utsträckning som möjligt ska arbeta två och två.

Kostnad: 1100 kr

Anmäl dig senast till 22 november till [email protected]. Anmälan ska innehålla en kort beskrivning av vem du är och varför du vill gå kursen (berätta gärna vad du gjort tidigare). Du behöver inte ha filmat särskilt mycket innan men det är bra om du har grundläggande kunskaper om video och redigering, då kursens fokus ligger på att utveckla dig som fotograf. Din ansökan ska innehålla en idébeskrivning/synopsis till musikvideon (du kommer få ett separat mail med instruktioner kring detta). Glöm inte att skriva namn, adress och mobilnummer i mailet.

 

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun