Film - 360˚

Datum: 4 apr 2009 - 5 jun 2009
Tid: 10:30-18:00
Plats: Filmbasen - Alby, Norsborg

Workshopserien som ger dig en 360˚ åktur genom personligt filmskapande och ett filmprojekts alla dimensioner.

Vad: Workshops på Filmbasen

När: Sex heldagar under våren

Hur: Kom som du är och utveckla dig som filmare!

Pris: 0 kronor

Platser: 20 platser 

Idén med kursen är att du tillsammans med andra unga filmare ska kunna utveckla din kreativitet och bli bättre på att formulera dina projektidéer. Kursen ger dig verktyg för att bättre förvalta dina idéer och gå från tanke till handling. Kursen kommer också ge dig en introduktion till den svenska filmbranschen.

 

Målet med kursen är att du ska utveckla ett personligt projekt att börja filma redan till sommaren.

 

Till vem riktar sig workshopen?

Vi söker i första hand dig som är mellan 18-26 år. Du har ett brinnande intresse för att göra egen film och har en viss erfarenhet av film eller annat konstnärligt skapande. Framförallt är du beredd att satsa på att under våren utveckla dig själv och dina idéer för film.  Du behöver inte tidigare ha gått någon filmutbildning eller kurs!

 

Workshopträffarna är i första hand på lördagar och ligger med oftast två veckors mellanrum. Vi börjar kl 10:30 på förmiddagen och håller på till 18:00.

 

Hur söker du?

Alternativ 1:

Anmäl dig här på www.filmbasen.se. Glöm inte att skicka in anmälningsfrågorna som vi skickar till dig via mail. Annars gäller inte din ansökan

 

Alternativ 2:

Skicka ett mail till [email protected] för att få en anmälningsfrågorna skickade till dig via mail

 

Workshopens olika delmoment/träffar:


Träff 1 - Kreativitet & konstnärlig självkänsla

 

Fokus på övningar i kreativitet. Vi lär oss handfasta metoder för att tänka nytt, fritt och personligt och generera nya projektidéer.

 

Träff 2 - "Jag - Filmaren"  

 

Syfte: Du lär dig formulera en personlig strategi för dig som filmare: göra nulägesanalyser, sätta tydliga mål och strategier för att förverkliga dig själv som filmare.

 

Träff 3 - Projekt- & synopsisutveckling  

 

Du lär dig att bryta ner dina idéer till projekt, samt formulera filmidén i ett tekniskt synopsis som formulerar och omfattar projektets samtliga dimensioner.

 

Träff 4 - Resurser, ekonomi & rättigheter

 

Du lär dig att "översätta" ditt filmprojekt till siffror, avtal (juridik) och andra nödvändiga tekniska dokument.

 

Träff 5 - Finansiering & distribution

 

Du lär dig hur du skapar en överblick över nödvändiga resurser i ett filmprojekt. Du får en enkel introduktion till finansierings- och distributionsprocessen i svensk film och egna vägar att marknadsföra din film så att den når ut till publiken.

 

Träff 6 - Pitch & utvärdering

 

Du får pitcha dina filmprojekt för en professionell panel av producenter, finansiärer och distributörer och får direkt feedback. Under den sista workshopen ägnar vi också tid till att utvärdera hela kursen.

 

Kursledarna och föreläsare?

Film 360˚ - arrangeras av Filmbasen och samordnas och processleds av Samuel Sjöblom (Kaospilot). Anna Maria Kentarius kommer att vara huvudcoach under kursen. Till kursen anlitas också andra föreläsare som är professionellt verksamma inom svensk film och som i sin egen verksamhet representerar en stark kreativitet, egna filmiska visioner och förfogar över ett starkt nätverk i filmbranschen.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun