Teknikcheckar

Du behöver inte skicka en separat ansökan för teknikcheckar, utan vi bedömer först din projektansökan och delar därefter ut det stöd som följer direktiven och som Film Stockholms konsulent i samråd med Filmregion Stockholm-Mälardalen och teknikföretagen anser vara lämpligt.

Filmbasen/Film Stockholm och Filmregion Stockholm-Mälardalen samarbetar sedan 2011 med teknikföretaget Dagljus och postproduktionsbolagen The Line, STOPP och Europa Sound & Vision. Teknikcheckarna består av sponsring från teknikföretagen i form av professionell utrustning och postproduktion, och fördelas till kort- och dokumentärfilmsprojekt samt lågbudgetlångfilm genom Filmbasens ordinarie ansökningsförfarande.

- Landstinget är väldigt glada över detta samarbete med den privata teknikbranschen som ger möjlighet för fler unga filmskapare att tidigare närma sig den professionella filmen, säger Anna Starbrink, kulturlandstingsborgarråd i Stockholms läns landsting. Självklart hoppas jag att fler företag i branschen ska se möjligheterna i att stödja framtidens filmskapare och vilja delta i samarbetet.

- Detta samarbete med teknikföretagen kommer att ytterligare stärka den starka utvecklingen som nu sker inom kort- och dokumentärfilmen i Stockholm och skapa ännu bättre förutsättningar för oss att stödja de talangfulla filmarna, säger Joakim Blendulf, verksamhetschef för Filmbasen/Film Stockholm.

- Genom samarbetet kring teknikcheckar förbättrar vi villkoren för kort- och dokumentärfilm i regionen. Vi skapar på detta sätt nätverk och nya samarbeten som gagnar branschen i stort, menar Beata Mannheimer, projektutvecklare Filmregion Stockholm-Mälardalen.

Läs mer kriterierna för teknikcheckarna här.

Fakta om de medverkande teknikföretagen

Dagsljus AB startades 1991 och är idag ett av Skandinaviens största uthyrningsbolag för filmproduktionsutrustning. De finns i Stockholm (Västberga och Filmhuset) och i Göteborg.

STOPP, som har kontor i Stockholm och Los Angeles, är Sveriges enda full-service postbolag som kan erbjuda en premium end-to-end service från idé till färdig produkt.

The Line AB är Stockholms senaste tillskott för full-service postproduktion, med kompetens inom både bild och ljud för reklam såväl som drama/fiktion.

Europa Sound and Vision tar hand om ljudinspelning, Foley, ljudläggning och TV- eller biomixning och har ett flertal BAFTA Awards, Guldbaggar samt en Oscarsnominering i bagaget. Gällande bild så erbjuder de ljussättning, online och VFX i helt nybyggd DCI-klassad gradingbio och onlinestudios. Utöver detta så hjälper de också gärna till med hanteringen av kamerafiler “on location”, hosting av dailies, backup, offlinestudios och DCP-mastring mm.

 

 

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun