display

Filmbasen Display: Se samtalet om Flotten

Efter Filmbasen DISPLAY:s visning av Flotten berättade filmens regissör Marcus Lindeen om arbetet med filmen för Emma Gray Munthe. Se vår livesändning från samtalet här.

Filmbasen Display visar Flotten på biografen Zita

Visa filmklippet

Välkommen till samtalsklubben Filmbasen DISPLAY den 6 december där vi visar Flotten. Efter visningen på biografen Zita kommer regissören Marcus Lindeen att berätta om sin unika arbetsmetod med filmen. Moderator för samtalet är Emma Gray Munthe, kritiker och konstnärlig ledare för Bergmanveckan.

Filmbasen Display visar Flotten

Boka in den 6 december i kalendern. Då visar Filmbasen Display filmen Flotten och gästas av regissören Marcus Lindeen. Filmen handlar om en återförening av besättningen från det vetenskapliga experiment som på 1970-talet kallades "sexflotten" av pressen. Filmen fick ett positivt mottagande av kritikerna vid biopremiären. Dagens Nyheters recensent kallar den för "höstens bästa dokumentär".

Filmbasen Display med kärlek och vilja

Välkommen till Filmbasen DISPLAY på Klarabiografen den 20 september. Då visas filmen Kärlek och vilja regisserad av Marcus Carlsson . Efter visningen kommer Marcus Carlsson och producenten Lovisa Charlier att samtala om arbetet med filmen. Moderator för samtalet är Zanyar Adami.

DISPLAY med Ester Martin Bergsmark

Den 20:e maj är det dags igen och vi har glädjen att meddela att vår nästa gäst på samtalsklubben Display är regissören Ester Martin Bergsmark som nyligen hade premiär av sin andra långfilm ”Någonting måste gå sönder”. Filmen bygger på Eli Levéns roman ”Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats” Filmen handlar om Sebastian som längtar efter närhet och kärlek.

Display med Anna Odell

DISPLAY är Filmbasens samtalsklubb om filmiska processer. 5 februari deltar Guldbaggebelönade regissören Anna Odell i ett samtal om hennes kritikerhyllade filmdebut ÅTERTRÄFFEN, gjord med stöd av Film Stockholm/Filmbasen. Moderator och samtalspartner är filmvetaren och forskaren Annika Wik, som även har varit opponent på Anna Odells examination från Kungliga Konsthögskolan. Annika Wik var även moderator för de fina seminariedagarna ”Nya uttryck i filmens närvaro” som Filmrummet arrangerade i höstas.
 
Först visas filmen för alla som ännu inte sett den, men det går bra att komma direkt till samtalet. Filmen vann kritikerpriset vid Venedigs filmfestival och tog hem två Guldbaggar för bästa manus och bästa film! Attenda och sprid gärna vårt event.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun