STOCKmotion

Tyck till om årets STOCKmotion filmfestival

Vi vill gärna veta mer om vad du tyckte om årets STOCKmotion filmfestival på Filmhuset. Därför har vi satt ihop en webbenkät med frågor kring arrangemanget. Enkäten är helt anonym, men du kan ange namn om du vill. Vi hoppas att vi med er feedback kan göra nästa års festival ännu bättre.

Svara på enkäten här. 

STOCKmotion-vinnare kan ta hem fler priser

Årets STOCKmotion-vinnare Brottas av Julia Thelin (STOCKmotions stora pris, bästa film och bästa skådespelare i tungviktskategorin) och Inte vuxen av Gry Lindgren (bästa film och bästa foto i mellanviktskategorin) har valts ut att representera Stockholms län vid Novemberfestivalen i Trollhättan den 23-24 november. Tävlingen kan kallas svenska mästerskapen i ung kortfilm.

STOCKmotion filmfestival intar Filmhuset i helgen

På fredag inleds STOCKmotion filmfestival på Filmhuset. Under två dagar visas 124 kortfilmer av talangfulla debutanter och redan välkända filmare från Stockholms län.

STOCKmotion filmfestival söker volontärer

STOCKmotion filmfestival söker nu engagerade och filmintresserade volontärer som vill vara med på Filmhuset den 12-13 oktober. Volontärarbetet är en fantastisk möjlighet att få inblick i hur en filmfestival fungerar, skapa kontakter och nätverka. Vi söker dig som vill jobba tillsammans med oss för att möjliggöra festivalen på bästa sätt! Du kan själv bestämma hur många pass du vill jobba, det är inget krav att du kan vara med hela festivalen. 

Nu är programmet till STOCKmotion filmfestival 2018 här

I dag släpper vi programmet till STOCKmotion filmfestival 2018, som äger rum på Filmhuset den 12-13 oktober. I år tävlar 89 filmer om en prispott på totalt 800 000 kr!

VR-filmer kan vinna pris på STOCKmotion filmfestival

VR-filmer blir en ny tävlingskategori vid årets STOCKmotion filmfestival. Bästa upplevelse i VR/360 belönas med 30 000 kronor. Priset är ett samarbete mellan filmfestivalarrangören Film Stockholm/Filmbasen och mobil-VR-tjänsten Viareal.

Viareal är Nordens största tjänst för mobil VR (Virtual Reality). Viareal samlar VR/360-upplevelser från Sverige och världen, bland annat höjdpunkter från UEFA Champions League, live-konserter med världskända artister och underhållning från kända tv-program.

"Morgondagens kreatörer"

Kortfilmsdagen 21 december

Den 21 december är årets kortaste dag och även den internationella Kortfilmsdagen. Filmbasen kommer att visa ett urval av nya och prisbelönta kortfilmer från årets festival STOCKmotion på Bio Cosmopolite i Brandbergens Centrum. Fri entré!
Kortfilmsdagen är ett initiativ från Svenska Filminstitutet och SVT kortfilm kommer att sända ett specialproducerat kortfilmsmagasin.

Långfilmsdebutanter berättar

På STOCKmotion samlades långfilmsdebutanterna Amanda Adolfsson, Anders Hazelius och Sanna Lenken i ett samtal med Anne-Marie Söhrman Fermelin och publiken, som till stor del bestod av andra Stockholmsfilmare.

Amandas långfilm UNGA SOPHIE BELL är den vi kommer att kunna se först, premiären är på Stockholms filmfestival nu i november. Filmen är inspelad i Skåne och Berlin och ljudmixen låstes dagen innan samtalet ägde rum!
Amanda har senaste året deltagit i talangprogrammet Pure Fiction och har en bakgrund som omfattar regilinjen på STDH och en rad uppdrag som inspelningsledare och FAD.

Festival i dagarna två

Snart är det dags för vår nya filmfestival som går av stapeln 10-11 oktober på Filmhuset och Stockholms dramatiska högskola. STOCKmotion inleds med ett högaktuellt samtal om Filmavtalet och framtiden, fortsätter med förhandsvisning av Saga Gärdes NI SKA SE ATT JAG HAR RÄTT och sedan avlöser programpunkterna varandra i hög takt. Ta chansen att ställa frågor till Helen Ahlsson, ny konsulent för Moving Sweden. Lär av tre långfilmsdebutanter som berättar om vägen från kort till långt. Få igång din europeiska finansiering genom "Chimney's top 100 film funds" . Få unik insikt i rörlig bild som bevismaterial, ja listan är lång...

Sportlov? Nej, Filmlov!

Måndagen den 24 februari kan du som är boende i Österåker och som är mellan 13 och 19 år, vara med i Mobilfilmsrally mellan klockan 10.00 och 15.30 på Bergagården. Filmbasens grannar Fanzingo hjälper dig att skapa en mobilfilm som du senare kan tävla med i Åkersberga Filmfestival och STOCKmotion, den nya reginala filmfestivalen. Gratis och utan krav på tidigare kunskaper i film!

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun