film stockholm

10 april deadline för ansökan till Pure Fiction

Utlysningen till årets omgång av Pure Fiction är igång och deadline för ansökningar är den 10 april. Pure Fiction anordnas i samarbete med film i Skåne och BoostHbg och är ett ettårigt program för dig som är regissör, kvinna och som arbetar med, har en idé till, eller planerar ett större projekt inom fiktion (film/tv/transmedia).

Filmer till Startsladden

Startsladden är Sveriges största kortfilmspris och delas ut under Göteborgs filmfestival. Bland de tävlande 2015 hittar vi två av årets deltagare i Pure Fiction: Lovisa Sirén med AUDITION och Amanda Kernell med STOERRE VAERIE. Lovisa har redan vunnit Startsladden en gång, nämligen i år 2014, med filmen PUSSY HAVE THE POWER.

DISPLAY med Ester Martin Bergsmark

Den 20:e maj är det dags igen och vi har glädjen att meddela att vår nästa gäst på samtalsklubben Display är regissören Ester Martin Bergsmark som nyligen hade premiär av sin andra långfilm ”Någonting måste gå sönder”. Filmen bygger på Eli Levéns roman ”Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats” Filmen handlar om Sebastian som längtar efter närhet och kärlek.

Lovisa årets Startsladden-vinnare

Pussy Have the Power av Lovisa Sirén vann igår kortfilmspriset Startsladden. Priset är värt cirka en halv miljon kronor i form av filmteknik och kontanter och är ett av världens största kortfilmspriser. Med på scen var också filmens fotograf Lisabi Fridell som varit kursledare på Filmbasen. Motiveringen löd: ”Startsladden 2014 tilldelas en film som engagerade juryn i vilda diskussioner.

Film som redskap för att väcka berättarlust

Skaparvärket och Film Stockholm erbjuder en workshop för dig som arbetar pedagogiskt eller inom vård/omsorg och som vill använda film för att väcka kreativitet och berättarlust hos dig själv och de du möter i ditt arbete. Workshopen behandlar hur film och fördjupande samtal kan ha en helande hälsosam effekt. Deltagarna jobbar med sin identitet och kreativitet genom rörelse, teckning, kameraanvändning (enklare teknik: mobiltelefon, Ipad eller liknande) och redigering.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun