premiär

Biopremiär 10 april för Förvaret

Nu närmar det sig äntligen biopremiär för Anna Perssons och Shaon Chakrabortys Förvaret som både har fått stöd från Filmbasen och är ett projekt som har deltagit i vårt program Sthlm DEBUT. Filmen tar upp ett aktuellt och angeläget ämne och har visats för fullsatta salonger på Tempo Dokumentärfestival och Shaon och Anna har gett intervjuer i bland annat SVT:s Go´kväll och är med i fredagens Kino i P1.

Premiär på torsdag för 09:55 - 11:05, Ingrid Ekman, Bergsgatan 4B

På torsdag har kortfilmen 09.55-11.05, Ingrid Ekman Bergsgatan, 4B på Zita. Filmen har fått stöd av Filmbasen och fick i januari tidigare i år ett hedersomnämnande på Slamdancefestivalen: “A complex, captivating and thoughtful slice of humanity. Delicately shot, with beautiful performances from both women, the film sears itself into your emotional core and remains there for days.”

Långfilmsdebutanter berättar

På STOCKmotion samlades långfilmsdebutanterna Amanda Adolfsson, Anders Hazelius och Sanna Lenken i ett samtal med Anne-Marie Söhrman Fermelin och publiken, som till stor del bestod av andra Stockholmsfilmare.

Amandas långfilm UNGA SOPHIE BELL är den vi kommer att kunna se först, premiären är på Stockholms filmfestival nu i november. Filmen är inspelad i Skåne och Berlin och ljudmixen låstes dagen innan samtalet ägde rum!
Amanda har senaste året deltagit i talangprogrammet Pure Fiction och har en bakgrund som omfattar regilinjen på STDH och en rad uppdrag som inspelningsledare och FAD.

Snabbguide till GIFF

Vi är väldigt stolta att det är hela 18 filmer med på årets GIFF som på olika sätt är stödda av Film Stockholm/Filmbasen. Årets öppningsfilm med med två parallella och redan slutsålda visningar är NÅGONTING MÅSTE GÅ SÖNDER av Ester Martin Bergsmark, som började filmprojektet som deltagare i Filmbasens Talangprogram.

Filmbasen finns på plats under festivalen och träffas bland annat på Kortfilmsmässan på Pustervik kl 11 söndag den 26:e januari. Besök oss gärna! Årets program är verkligen digert och mångfasetterat, var man ska börja tipsa? Här är några godbitar:

Premiär för Krigsduvor

För ett år sedan vann Zanyar Adami kortfilmspitchen på Uppsala talangdagar, med sitt projekt KRIGSDUVOR. Nu har den färdiga filmen premiär på Zita. -Filmbasen var de första som trodde på den här idéen och det betydde oerhört mycket i startfasen, säger Zanyar inför fiktionsdebuten. Kanske känner ni igen hans namn från långfilmsdokumentären GERILLASONEN, också den gjord med stöd av Filmbasen. Passa på att se premiären av KRIGSDUVOR på fredag!

Att gå sin egen väg med låg budget

DIN BARNDOM SKA ALDRIG DÖ är en indiependentlångfilm av Markus Carlsson, som började som ett examensprojekt från Filmhögskolan i Göteborg (numera Akademi Valand Film). Teamet hoppas att se många filmare i publiken på Stockholmspremiären på fredag på Bio Rio - där man får rabatt med Filmbasenkortet!

-Större delen av den svenska filmens utbud baseras på bästsäljande böcker eller är uppföljare. Vi har gått vår egen väg och kämpat hårt med en minimal budget, säger producenten Lovisa Charlier.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun