svt

Pitcha din filmidé till SVT på BUFF

För andra året i rad kan du nu ansöka till en nationell pitch av tv-drama för barn under BUFF. Satsningen riktar sig till ”nya” talanger inom tv. Du som söker har troligtvis gjort/skrivit manus till ett antal kortfilmer, gått någon filmutbildning eller har annan erfarenhet från arbete i film- eller tv-branschen, samt har ett genuint intresse för att göra tv-drama för barn.

Dokumentären JAG SER DIG på SVT

Visa filmklippet

Torsdag 15 januari kl 20.00 är det äntligen TV-premiär för dokumentären Jag ser dig av Sylvelin Måkestad, gjord med stöd av Film Stockholm. I filmen följer vi Rena Yass från det att hon är 17 år och går sista året på gymnasiet till dess att hon flyttar hemifrån. Genom de sista tonårsåren, i sökandet efter sig själv och brytningen med barndomen. Rena Yass är inte bara troende och politiskt aktiv, utan också blind.

Vinnare i Uppsala

Ett glatt gäng filmare träffades på Uppsala talangdagar förra veckan, som också omfattade en nationell kortfilmspitch. Vinnare blev Elin Övergaard med BRA ATT DU KOM HEM I TID. Hon får 25 000 kr av Filminstitutets kortfilmskonsulent för att utveckla filmen vidare. På lördagens prisutdelning hördes också bekanta namn när motiveringarna lästes upp. I kategorin svensk kortfilm vann SKÄRVOR av Erik Lindeberg "Juryns specialpris för bästa foto", i form av 1 km film inklusive framkallning. SIMHALL av Niki Lindroth von Bahr tilldelades ett hedersomnämnande.

Filmrummet: Dokumentär från Syrien

Visa filmklippet

Filmrummet 15/4 utgår från dokumentären Åter till Homs, filmad i Syrien före och under kriget, och belönad vid Sundance. Filmen ger en unik inblick i den pågående konflikten, och visningen fördjupas med ett samtal med Orwa Nyrabia - dokumentärfilmsproducent, regissör, skådespelare och författare. 2002 var han med och grundade det första oberoende filmproduktionsbolaget i Syrien. Tillsammans med sin partner och fru, Diana El Jeioroudi, startade han 2008 den internationella dokumentärfilmsfestivalen DOX BOX, som kom att bli den arabisktalande världens mest inflytelserika samlingspunkt för dokumentärfilm.

Pitcha din idé för tv-drama för barn

Har du en grym idé som kan utvecklas till en tv-serie för barn? Skulle du vilja utveckla din idé i tillsammans med SVT? Ansök då till SVT:s och BUFF:s nationella pitch under BUFF 2014! Satsningen riktar sig till ”nya” talanger inom tv. Vi tror att du som söker har gjort ett antal kortfilmer, gått någon filmutbildning eller har annan erfarenhet från arbete i film- eller tv-branschen, samt har ett genuint intresse för att göra tv-drama för barn.

Rapport från kortfilmspitchen i Uppsala

I förmiddags ägde Sveriges enda nationella pitch för kortfilm rum på Uppsala kortfilmfestival. Den bestod av 7 projekt som presenterades på 7 minuter var och fick motfrågor från juryn under max 7 minuter. Juryn bestod av Annika Rogell - producent, Gustav Danielsson regissör/fotograf och Andrea Östlund - redaktör för SVT kortfilm.  Hedersomnämnande gick till Farzad Farzanen från Stockholm för filmen BILEN med motiveringen: "Vi vill se den här filmen gjord, vänd och vrid på begreppet hämnd."

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun