Uppsala

Vinnare i Uppsala

Ett glatt gäng filmare träffades på Uppsala talangdagar förra veckan, som också omfattade en nationell kortfilmspitch. Vinnare blev Elin Övergaard med BRA ATT DU KOM HEM I TID. Hon får 25 000 kr av Filminstitutets kortfilmskonsulent för att utveckla filmen vidare. På lördagens prisutdelning hördes också bekanta namn när motiveringarna lästes upp. I kategorin svensk kortfilm vann SKÄRVOR av Erik Lindeberg "Juryns specialpris för bästa foto", i form av 1 km film inklusive framkallning. SIMHALL av Niki Lindroth von Bahr tilldelades ett hedersomnämnande.

Uppsala har släppt årets filmer

Nu är den äntligen här, listan på alla filmer som kommer visas på Uppsala International Short Film Festival! Grattis alla som kommit med och grattis till alla som har massa bra filmer framför sig. Filmbasen kommer som vanligt att vara på plats. Snart släpps också namnen på de som är med i årets upplaga av Uppsala talangdagar och vilka som kommer att pitcha projekt i Sveriges enda nationella kortfilmspitch.

Rapport från kortfilmspitchen i Uppsala

I förmiddags ägde Sveriges enda nationella pitch för kortfilm rum på Uppsala kortfilmfestival. Den bestod av 7 projekt som presenterades på 7 minuter var och fick motfrågor från juryn under max 7 minuter. Juryn bestod av Annika Rogell - producent, Gustav Danielsson regissör/fotograf och Andrea Östlund - redaktör för SVT kortfilm.  Hedersomnämnande gick till Farzad Farzanen från Stockholm för filmen BILEN med motiveringen: "Vi vill se den här filmen gjord, vänd och vrid på begreppet hämnd."

En vecka full av kortfilm

21-27 oktober äger den 32:a Uppsala Internationella Kortfilmfestival rum. Under sju dagar kommer 300 kortfilmer visas på fyra biografer i centrala Uppsala. Vi tipsar nedan om några punkter som är extra intressanta om du är eller vill bli filmare. Som en del av Uppsala Talangdagar arrangeras en kortfilmspitch den 24/10 kl.10 på Grand där kortfilmprojekt presenteras och kan vinna 25 000 kronor. Från Stockholm pitchar Jasmine Alakari och Farzad Farzaneh.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun