crowdfunding

Filmbasen lämnar över stafettpinnen för Crowdfunding

Filmbasen Crowdfunding drevs som ett pilotprojekt i två omgångar mellan 2012-2014 i samarbete med Filmregion Stockholm-Mälardalen och Crowdculture. Syftet med projektet var att främja filmarnas möjligheter att hitta alternativa finansieringsmodeller och totalt startades nära 30 kampanjer, varav drygt hälften nådde sina uppsatta mål. 

VINNAREN AV CROWDFUNDING LIVE ÄR KORAD!

Det blev Magnus Aronson-Aminoff som övertygade publiken om att just hans projekt EUROGIRL skulle få prispengarna i går kväll på Bio Rio. EUROGIRL var ett av sex crowdfundingprojekt som presenterades med smakprov ur filmerna tillsammans med väl valda ord. 

Crowdfunding Live 8:e maj

Just nu slipar sex filmare för fullt på sina crowdfundingkampanjer, för den 8:e maj är det återigen dags för Crowdfunding Live på Bio Rio! Då pitchas sex projekt för publik som får rösta fram den film vars kampanj övertygat om att just den ska få en rivstart. Filmen som får flest röster går nämligen hem med kvällens biljettintekter som startkapital.

Deadline 21 mars: Workshop i Crowdfunding

Har du en färdig film som du skulle behöva redigera eller vill du ha finansiering till manusutveckling? Du kanske behöver sprida din film till festivaler? Testa att finansiera en del av eller hela ditt filmprojekt via Crowdfunding! I vår startar vi en ny workshop i konsten att kampanja med Crowdfunding. 

Kampanja med Crowdfunding

Nu öppnar snart Filmbasens Crowdfunding igen och det är dags för en ny workshop som slipar kampanjverktygen. "Kampanja med crowdfunding" ges kvällstid 23 och 29 oktober i samarbete med Fabel, Filmregion Stockholm Mälardalen och Crowdculture. Förra årets workshop var mycket lyckad och gav ett antal projekt en skjuts framåt. Ett av dem var VÄLKOMMEN TILL SVERIGE av Natalia Medina.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun