stockholm

Filmworkshops på Fryshuset i sommar

Mellan den 25/6 till 25/7, håller rörelsen Imaginarium, i samarbete med Fryshuset Stockholm, fyra veckolånga workshops i filmskapande för dig mellan 12-15 och 16-20 år. Du får chansen att vara med om ett kortfilmsprojekt som syftar till att utmana och ifrågasätta normer och maktstrukturer i samhället på ett konstruktivt och kreativt sätt. Faller du utanför ålderskategorierna kan du ändå delta i mån av plats.

Tre nya projekt till STHLM Debut

            
Anders Hazelius                   Peter Grönlund                        Erik Green Petersson
 
Av närmare 30 ansökningar har tre projekt valts ut till STHLM Debut 3, vår satsning på långfilmsdebuterande regissörer och producenter i Stockholm-Mälarregionen. Bredden på ansökningarna har varit stor. De tre utvalda projekten till STHLM Debut omgång 3 är: TJUVHEDER – regissör Peter Grönlund, producent Frida Bargo, B-Reel Feature Films, GERILLA – regissör Anders Hazelius, producent Lizette Jonjic, Migma film och BARN AV SIN TID – regissör Erik Green Petersson.

Pure Fiction - igen!

Vi är glada att åter kunna utlysa PURE FICTION - ett utvecklingsprogram för kvinnor som siktar på att debutera med längre format inom fiktion. Programmet sträcker sig över ett år och syftar till att erbjuda ett sammanhang med fokus på den kreativa processen, och stor möjlighet för både personlig utveckling och utveckling av projekt. Deadline: 31 mars.

Förlängd deadline för kurser på StDH

Kurserna TV-drama, Transmedia, Fassbindermaskinen och Att intervjua barn på Stockholms dramatiska högskola har fått förlängd ansökningstid till 25/3. Till TV-drama uppmanas scenografer och producenter särskilt att söka! Kursen är en termin lång och genomförs i samarbete med SVT Drama.

En våg av asiatisk kortfilm

13-18 februari är det dags för kortfilmsfestivalen Asia Shorts på Bio Rio, som bjuder på ett spektra av nyskapande filmestetik och samtidsskildringar från olika asiatiska länder. De flesta filmerna är gjorda av unga filmskapare som velat undersöka sin identitet i ett samhälle i stark förändring. Hela programmet hittar du här. Fredag den 14 februari, Alla hjärtans dag, ges ett speciellt Happy Valentine-program.

-Asien som blickpunkt ligger i tiden.

Deadline STHLM Debut

STHLM Debut är en satsning riktad mot långfilmsdebuterande regissörer och producenter i Stockholm-Mälardalsregionen som sker genom ett samarbete mellan Filmregion Stockholm-Mälardalen, Film Stockholm/Filmbasen och Stockholms Filmfestival.

Hittills är sex projekt med i programmet och 2014 ges plats för ytterligare 2-4 team! Läs in dig på vad som gäller för ansökan och sök senast 10 februari.

Håll också utkik efter programmet till Tempo dokumentärfestival där det blir work in progress av dokumentära projekt som redan deltar i STHLM Debut.

Ny festival: Stockmotion

I höst blir det premiär för STOCKmotion - Stockholms nya regionala filmfestival och tillika uttagningsfestival för Novemberfestivalen. Kryssa almanackan 31 maj då det är deadline för anmälan och 10-11 oktober då själva festivalen går av stapeln på Filmhuset.

- Ambitionen är att arrangera en filmfestival som är angelägen och tillgänglig för invånare i hela länet som visar bredden i länets filmkultur, säger Joakim Blendulf, verksamhetschef på Film Stockholm.

Stockholms nya uttagning till Novemberfestivalen

2014 blir det premiär för STOCKmotion - Stockholms nya regionala filmfestival och tillika uttagningsfestival för Novemberfestivalen. Kryssa almanackan 31 maj då det är deadline för anmälan och 10-11 oktober då själva festivalen går av stapeln på Filmhuset.
- Ambitionen är att arrangera en filmfestival som är angelägen och tillgänglig för invånare i hela länet som visar bredden i länets filmkultur, säger Joakim Blendulf, verksamhetschef på Film Stockholm.

Filmbasens guide till Stockholms Filmfestival

Nu har äntligen Stockholm Filmfestival inletts och pågår ända till den 17e november. Programmet är späckat så vi har traditionsenligt gjort en guide till det Filmbasen bedömer som extra intressant i år. Håll till godo!

Stor filmsatsning i Haninge

Kulturhuset Lakeside storsatsar denna höst på film! På Lakeside finns stora fina lokaler samt utrustning att låna för inspelning samt postproduktion. Du kan ordna visningar eller vara med och utveckla den årliga filmfestivalen som äger rum i november. För dig som bor i Haninge finns filmutvecklingspengar att söka för upp till 10 000 kr.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun