filmfestival

Skicka in din film och delta i NUFF, Nordic Youth Film Festival

Nordic Youth Film Festival, NUFF, är en filmfestival där unga filmskapare, under 26 år, som bor eller arbetar i någon av de nordiska länderna kan skicka in och delta med sina kortfilmer. Festivalen pågår 17-26 juni i Tromsø, Norge, och har nu öppnat upp för anmälningar av filmer, och/eller om du som filmskapare vill delta i NUFFs internationella filmworkshop.

Utomhusvisning: Staden och jag

I samarbete med White arkitektbyrå arrangerar Filmbasen/Film Stockholm en utomhusvisning under Tempo Dokumentärfestival, med tema Staden. Det är världspremiär av NON-SPACE: The Collapse of the City as Commodity av Imre Azem, Turkiet. Dessutom visas Staden och jag av Moa Junström, som vann New Doc på Tempo 2013, och Let there be Light av Senay Berhe. Efter visningen bjuds det på eftersnack och bar hos arkitektbyrån White, Östgötagatan 100.

FÖRVARET uttagen till Tempo Documentary Award

Tempo dokumentärfestival släppte nyligen de nominerade till Tempo Documentary Award och en av de utvalda filmerna är FÖRVARET av Anna Persson och Shaon Chakraborty, en film som också har sin världspremiär på festivalen. FÖRVARET har utvecklats under programmet STHLM Debut och är de båda regissörernas långfilmsdebut.

Publikens pris för Bästa kortfilm till Pure Fiction-deltagaren Amanda Kernell

Stort grattis till vår Pure Fiction-deltagare Amanda Kernell som vann publikens pris för Bästa kortfilm med sin Stoerre vaerie (Norra Storfjället), i går vid Startsladdens gala och prisutdelning i Göteborg. Filmen handlar om Elle, som tagit avstånd från sina samiska rötter men vars systers bortgång tvingar henne att motvilligt återvända till sin hembygd. 

Snart deadline för Tempos tävlingar!

Tempo dokumentärfestival har snart deadline för sina tävlingar: New Doc, Tempo Documentary Award och Tempo Short Award.New Doc är Tempos talangpris för oetablerade regissörer. Priset startade av Filmbasen för att lyfta nya röster och har delats ut till ett antal spännande filmare. Nu öppnas priset upp för filmer från hela landet och prissumman höjs!

Snabbguide till GIFF

Vi är väldigt stolta att det är hela 18 filmer med på årets GIFF som på olika sätt är stödda av Film Stockholm/Filmbasen. Årets öppningsfilm med med två parallella och redan slutsålda visningar är NÅGONTING MÅSTE GÅ SÖNDER av Ester Martin Bergsmark, som började filmprojektet som deltagare i Filmbasens Talangprogram.

Filmbasen finns på plats under festivalen och träffas bland annat på Kortfilmsmässan på Pustervik kl 11 söndag den 26:e januari. Besök oss gärna! Årets program är verkligen digert och mångfasetterat, var man ska börja tipsa? Här är några godbitar:

dags för filmgala norr

På söndag är det dags för Filmgala Norr, i år på Stillerska gymnasiet på Lidingö. Det blir en heldag med film av unga, intressanta gäster och en skön mix av olika programpunkter. Förutom filmvisningar och uppträdanden kommer det att finnas ett prova-på-område med bland annat stopmotionstafett, manuskurs, gopro-kameror, effektsminkning och tävlingar. Tungviktspriset består av Filmbasens teknikstöd värt 25 000 kr! Utöver detta kommer det att delas ut flera fina priser. Festivalen pågår mellan kl 13 och 16 och är gratis.

Stor filmsatsning i Haninge

Kulturhuset Lakeside storsatsar denna höst på film! På Lakeside finns stora fina lokaler samt utrustning att låna för inspelning samt postproduktion. Du kan ordna visningar eller vara med och utveckla den årliga filmfestivalen som äger rum i november. För dig som bor i Haninge finns filmutvecklingspengar att söka för upp till 10 000 kr.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun