stöd

En ny konsulent

1 september avgår Andra Lasmanis som varit konsulent för Moving Sweden - och efterträds av Helene Ahlsson som senast arbetat som producent på Tre vänner.  Parallellt med sitt producentskap har hon också varit mentor, jurymedlem, inspiratör och uppskattad föreläsare för unga filmskapare.

Sommartider för kortfilmsstöd

Sommarkänslan kom tidigt i år och därför vill vi passa på att göra er uppmärksamma på vad som gäller för Filmbasens sommartider.  Den 15 maj stänger vår ansökningsportal. Ansökningar inkomma fram till 15 maj behandlas som vanligt med cirka sex veckors handläggningstid. Inkommer din ansökan efter den 15 maj behandlas den först från 1 september och även då med cirka sex veckors handläggningstid. 

Pure Fiction - igen!

Vi är glada att åter kunna utlysa PURE FICTION - ett utvecklingsprogram för kvinnor som siktar på att debutera med längre format inom fiktion. Programmet sträcker sig över ett år och syftar till att erbjuda ett sammanhang med fokus på den kreativa processen, och stor möjlighet för både personlig utveckling och utveckling av projekt. Deadline: 31 mars.

Deadline STHLM Debut

STHLM Debut är en satsning riktad mot långfilmsdebuterande regissörer och producenter i Stockholm-Mälardalsregionen som sker genom ett samarbete mellan Filmregion Stockholm-Mälardalen, Film Stockholm/Filmbasen och Stockholms Filmfestival.

Hittills är sex projekt med i programmet och 2014 ges plats för ytterligare 2-4 team! Läs in dig på vad som gäller för ansökan och sök senast 10 februari.

Håll också utkik efter programmet till Tempo dokumentärfestival där det blir work in progress av dokumentära projekt som redan deltar i STHLM Debut.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun