workshop

Regiworkshop med Marcus Carlsson - att arbeta nära med skådespelare

Filmbasen bjuder in till workshop om att arbeta nära med skådespelare med film- och teaterregissören Marcus Carlsson

Marcus Carlsson har en magisterexamen i filmregi från Filmhögskolan i Göteborg, numera Akademin Valand. Han arbetar för närvarande på Göteborgs stadsteater och med sin tredje långfilm Biodlaren. 

Filmworkshops på Fryshuset i sommar

Mellan den 25/6 till 25/7, håller rörelsen Imaginarium, i samarbete med Fryshuset Stockholm, fyra veckolånga workshops i filmskapande för dig mellan 12-15 och 16-20 år. Du får chansen att vara med om ett kortfilmsprojekt som syftar till att utmana och ifrågasätta normer och maktstrukturer i samhället på ett konstruktivt och kreativt sätt. Faller du utanför ålderskategorierna kan du ändå delta i mån av plats.

Workshop: Greenscreen & Arri Alexa

Under två dagar i april kan du som deltagare i Filmbasens nya workshop få en grundutbildning i att arbeta med Green screen och kameran Arri Alexa. Workshopen behandlar hela arbetsflödet - från filmning till ljussättning och redigering. Fokus ligger på praktiska övningar som blandas med grundläggande teori. Workshopen riktar sig till dig som fotar, regisserar, eller bara är intresserad av att pröva på.

Deadline 21 mars: Workshop i Crowdfunding

Har du en färdig film som du skulle behöva redigera eller vill du ha finansiering till manusutveckling? Du kanske behöver sprida din film till festivaler? Testa att finansiera en del av eller hela ditt filmprojekt via Crowdfunding! I vår startar vi en ny workshop i konsten att kampanja med Crowdfunding. 

Film som redskap för att väcka berättarlust

Skaparvärket och Film Stockholm erbjuder en workshop för dig som arbetar pedagogiskt eller inom vård/omsorg och som vill använda film för att väcka kreativitet och berättarlust hos dig själv och de du möter i ditt arbete. Workshopen behandlar hur film och fördjupande samtal kan ha en helande hälsosam effekt. Deltagarna jobbar med sin identitet och kreativitet genom rörelse, teckning, kameraanvändning (enklare teknik: mobiltelefon, Ipad eller liknande) och redigering.

Kampanja med Crowdfunding

Nu öppnar snart Filmbasens Crowdfunding igen och det är dags för en ny workshop som slipar kampanjverktygen. "Kampanja med crowdfunding" ges kvällstid 23 och 29 oktober i samarbete med Fabel, Filmregion Stockholm Mälardalen och Crowdculture. Förra årets workshop var mycket lyckad och gav ett antal projekt en skjuts framåt. Ett av dem var VÄLKOMMEN TILL SVERIGE av Natalia Medina.

Workshop i ljuddesign och remix

Visa filmklippet

Den 31 augusti gör det prisbelönta ljuddesign- och remixkollektivet Ithaca Audio ett exklusivt besök i Sverige för att hålla en workshop under The Nordic Creative Commons Film Festival. Ithaca Audio har blivit internationellt uppmärksammade för sina mashup och live remix verk som kombinerar ljud och bild på inspirerande sätt. Under workshopen kommer du lära dig att skapa musikvideos genom att remixa material under creative commons och öppna licenser.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun