film

Filmbasens sista filmkväll innan sommaren

Välkommen till Filmbasens sista filmkväll innan sommaren måndagen den 4 juni! Kom och se ett urval av filmer vi gett stöd till. Vi berättar även om hösten, Stockmotion och kommande events och workshops.

Manuslabb med Zanyar Adami - Ny deadline för ansökan!

Har du funderat över hur ditt manus skulle te sig i praktiken? Vad som händer när det överförs till film, eller vill testa några av dina scener för att se om du är på väg åt rätt håll? Det är för dig manusförfattaren och filmaren Zanyar Adami håller i workshopen Manuslabb, i Filmbasens lokaler i slutet av mars.

Höj din röst för filmens framtid

Kom och gör din röst hörd nu på måndag då filmens framtid står i fokus utifrån frågan "Vad blir det för film?". Gäster är regissörerna Lisa Langseth, Bitte Andersson, Mani Maserrat mfl. Under fyra måndagar beger sig Sveriges Radios Kulturvalet ut på turné med fyra direktsända debatter från fyra olika kulturscener.

Förlängd deadline till StDH

Känns hösten tom eller har sommaren gett nya idéer som behöver testas i ett sammanhang? STDH har totalt fyra kurser som du fortfarande kan söka! 1 september är ny deadline för en ny tvåårig master med start VT2015. Redan den 25 augusti är deadline för tre fristående kurser på halvfart: Audiowalk, Plats söker manus och Postproduktion för producenter

Intensivt nätverkande för Pure Fiction

Under en sommarvecka samlades alla deltagare i Pure Fiction - vår uppskattade och framgångsrika satsning på regissörer på väg in i längre fiktion, som vi driver tillsammans med Film i Skåne och Boost Hbg. Första gruppen med sex regissörer har tillbringat ett drygt år tillsammans; stött och blött såväl manus som karriärvägar och nu är den första långfilmen, signerad Amanda Adolfsson, precis inspelad.

Filmworkshops på Fryshuset i sommar

Mellan den 25/6 till 25/7, håller rörelsen Imaginarium, i samarbete med Fryshuset Stockholm, fyra veckolånga workshops i filmskapande för dig mellan 12-15 och 16-20 år. Du får chansen att vara med om ett kortfilmsprojekt som syftar till att utmana och ifrågasätta normer och maktstrukturer i samhället på ett konstruktivt och kreativt sätt. Faller du utanför ålderskategorierna kan du ändå delta i mån av plats.

Filmläger för tjejer i augusti

På Karinebergs folkhögskola i Halland arrangeras 4–10 augusti ett filmläger för tjejer. Inga förkunskaper krävs för att delta! Erfarna handledare går igenom filmhantverkets grunder: regi, skådespeleri, manus, foto, ljus, ljud och redigering. 

VINNAREN AV CROWDFUNDING LIVE ÄR KORAD!

Det blev Magnus Aronson-Aminoff som övertygade publiken om att just hans projekt EUROGIRL skulle få prispengarna i går kväll på Bio Rio. EUROGIRL var ett av sex crowdfundingprojekt som presenterades med smakprov ur filmerna tillsammans med väl valda ord. 

Europa i fokus

Med anledning av EU-valet står Europa i fokus under maj månad och det även när det gäller Stockholms filmprogram. Passa på att ta del av ny dramatik, samtala med Filmrummets spännande gäster, utmana dina gränser hos CinemaQueer och fördjupa dig i ny rumänsk film, alldeles gratis och med engelsk text.

Det senaste inom dansfilm

SITE bjuder in till kvällar med fri entré med nationella och internationella kortfilmer, samtal och seminarier med inbjudna konstnärer under rubriken DANCING IN THE LIGHT – SITE.  Under våren och hösten 2014 blir det sju seminariekvällar där nio konstnärer medverkar med filmvisning och samtal om konsten, möjligheterna och framtiden inom den samtida dansfilmen.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun