Filmbasen nyhetsbrev

Filmbasen.se - snart ännu bättre

Get ready för nya filmbasen.se

I morgon den 1:a december kl 13:00 väntar en överraskning! Då släpper vi nämligen filmbasen.se version 5.0. Under hösten har vi jobbat för att förbättra nästan allt med sajten, resultatet är ny design med fokus på bättre användarvänlighet. Vi har också skapat möjlighet till mer användargenererat innehåll som presenteras i ett nytt forum. Tanken med forumet är att ni ska kunna både ställa och svara på frågor kring filmskapande och filmproduktion.

Missa inte Lakeside Filmfestival

Intensiv filmvecka i Haninge

Igår kväll inleddes filmfestivalen Lakeside på ungdomshuset med samma namn, i Haninge. Ikväll finns Filmbasen på plats för att berätta om vad vi gör för att stärka ung film i Stockholm och svara på frågor. Festivalprogrammet är fullt av godbitar. Varje kväll är det filmvisningar, det anordnas en trailertävling där vinnaren får stöd till att göra film av sin trailer, filmquiz och workshops. Lina Lindblom, Ida Svenonius och JOhanna Paulsdotter Löfstedt från Filmbasen visar film. Vi rekommenderar ett besök!

Prisregn över Filmbasens filmare på Novemberfestivalen

Fantastisk utdelning på Novemberfestivalen

Novemberfestivalen är över för i år och Filmbasens filmare tog hem hela 10 priser. BANGA INTE av Fanni Metelius, vann andra pris i tungviktsklassen, det prestigefyllda Memfispriset, juryns hedersomnämnande och pris för bästa skådespelare (till Linnea Cart-Lamy för rollen ”Mickan”). Dessutom blev den uttagen till att tävla på både BUFF filmfestival i Malmö och NUFF filmfestival i Tromsø, Norge.

Deadlines, mingel och utvecklingscheckar

Sök Filmbasens fotoworkshop

Den 27 november startar Filmbasens nya fotoworkshop. Handledare är filmfotografen Lisabi Fridell som bland fotat filmen VÅGOR AV LÄNGTAN (regi Erik Green Peterson) som har premiär under 1 km film på Stockholm Filmfestival. Workshopen pågår under en vecka med handledning vid tre tillfällen och eget arbete övriga dagar. Under workshopen lär du dig planera, fota och färdigställa en musikvideo.

Ett fåtal platser finns kvar! Anmäl dig senast 22 november. 

STOCKHOLMSPROJEKT VANN M:DOX PITCH

Stockholmsprojekt vann M:Dox pitch

Erik Lindeberg är nyligen hemkommen från M:Dox i Malmö där han pitchade dokumentärfilmsprojektet BOKSTAVSBARNEN för SVT, som ett av åtta projekt från hela landet. Två utvecklingsstöd om 50 000 kr delades ut, och Erik tog hem ett av dem.

-Jag trodde verkligen inte vi skulle vinna, det var extremt starka projekt i år och vi är tidigt i processen. Men när de började läsa motiveringen förstod jag att det kan bara kunde vara vårt projekt. Det känns som ett stort erkännande och jag är verkligen jätteglad.

Festivaler, priser och workshops

Ny fotoworkshop med Lisabi Fridell

Filmbasen lanserar en helt ny fotoworkshop med filmfotografen Lisabi Fridell. Workshopen pågår under en vecka med handledning vid tre tillfällen och eget arbete övriga dagar. Inför workshopen ska du ta fram idé och planera en musikvideo till låten ”The lakes we skate on” av Säkert!. Under workshopen ska denna fotas, klippas och färgkorrigeras. Du lär dig allt från planering till färdig produkt!

Regissören juryn ville se mer av

Fanni Metelius - en regissör juryn ville se mer av

Den 30:e internationella kortfilmfestivalen i Uppsala bjöd på en intensiv och inspirerande vecka som förutom fantastiska filmvisningar också innehöll spännande seminarier och ett nationellt talangmöte med manustävling och pitch.

Mötesplatser för kortfilm

Uppsala=kortfilmens mötesplats

Just nu pågår Uppsala Internationella Kortfilmfestival som i år firar 30 år. Sex av de tävlande filmerna är gjorda med stöd av Filmbasen/Film Stockholm: ATT KÖPA EN BIL av Martin Klevegård, BANGA INTE av Fanni Metelius, FÖRTRÄNGD av Jimmy Olsson, GIRL av Fijona Jonuzi, JAG ÄR RUND av Mario Adamson och NATT/DAG av Anders Jedenfors.

Anmäl film till Tempo

Vinn 50 000 med New Doc

New Doc är dokumentärfilmspriset för oetablerade dokumentärfilmare i Stockholms län och delas ut i samband med Tempo dokumentärfestival 6-11 mars 2012. Vinnaren erhåller 50 000 kr varav 25 000 i teknikstöd från Filmbasen/Film Stockholm. Priset går till en lovande ny röst på dokumentärfilmshimlen. Deadline för anmälan:18 november. 

Låt filmen ta dig till Brasilien och Afrika

En filmisk resa till Brasilien

20-23 oktober intar BrasilCine Kulturhuset, Klarabiografen & Zita. För femte året bjuder festivalen på en rad nya brasilianska filmer, de flesta med svensk premiär. Under festivalen kan du se dramafilm, komedier och thrillers till rabatterat pris med Filmbasenkortet!

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun