Who is David Geffen and why is he saying these terrible things about me?

David Geffen är den mytomspunna Hollywoodmogulen vars liv är fyllt av framgång men kantats av eviga konflikter. Han fuskar, ljuger, stjäl, älskar och hatar. Han är en "hustler" personifierad och visar med sitt livsverk att allt är möjligt. Kortfattat kan man rada upp hans karriär och liv på följande sätt; upptäcker Eagles och Jackson Browne, producerar filmen Risky Business, sätter upp Cats på Broadway, grundar DreamWorks, gifter sig nästan med Cher men kommer senare ut med att vara homosexuell, finansierar Bill Clintons presidentkampanj.

I sann Geffen-anda har vi startat det här projektet utan större erfarenhet, utrustning eller finansiering. Med mycket vilja och ett brinnande intresse tänker vi berätta historien om David Geffens liv genom att följa vårt eget trevande försök att göra filmen.

Genom att visa vårt eget arbete med filmen – researcharbetet, jakten efter en kamera, försöken att få kontakt med Geffen, skrivandet av detta synopsis – varvat med intervjuer och anekdoter ur hans liv, vill vi skapa ett unikt porträtt av David Geffen.

Projektlogg

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun