#waitingforhim

Fåglarna fäller ut sina vita vingar och singlar sakta över den spegelblanka sjön. Parvis landar de mjukt och skapar ringar som sprider sig på vattnet. Det är tidig morgon i Yangon och morgondiset vilar ännu över sjön. En ensam fågel hörs på håll. Ett kärlekspar stannar till på bron och tittar drömmande ut över sjön.

Den enorma Cassowary fågeln observerar från håll med stora undrande ögon. Den vrider och vänder på huvudet, sträcker på halsen. Ryckigt far den fram och tillbaka.

Under ett färgglatt paraply vid vattenbrynet skymtas ytterligare ett kärlekspar. Fågelljudet blir allt mer intensivt. Allt eftersom ljuden stegras ser vi fler och fler fåglar. Ett, två, tre paraplyer uppradade längst vattnet. I buskarna och träden sitter fåglarna tätt. Vad som tidigare var kvitter har övergått i ett skrän. Vart vi än vänder oss ser vi kärlekspar. Oljudet ökar. Lutandes mot träden, sittandes på bänkar, liggandes på marken, överallt finns paren. Plötsligt lyfter fåglarna från träden, som ett täcke sprider de ut sig över sjön. Deras läten är som en hord som tagit över parken.

En ensam fågel singlar över sjön. Ljudet mynnar ut i en ton och titeln kommer fram över skärmen.

Projektlogg

Projektstart 2017-04-20

Projektet startades av Lina Hansson.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun