Vill Mer

Två killar, Ali och Adam, båda i 20-årsåldern med till synes trassliga liv bestämmer sig för att råna kiosken i området där de bor. Beväpnade med pistol överfaller de kioskägaren Bilal men upptäcker till sin förvåning att det knappt finns pengar i kassan. Men istället för att ge upp så fattar de ett livsavgörande beslut - de bestämmer sig för att låsa in ägaren i lagret och försöka driva butiken själva.

Men butiken har få kunder, framförallt på grund av kioskägaren Bilals otrevliga bemötande. Dessutom är utbudet dåligt och butiken sliten. Killarna blir snabbt engagerade och redan nästa dag tar de initiativet att rusta upp butiken. De storstädar, köper spackel och varor som lockar. Ryktet om butikens uppsving sprider sig snabbt i området. Ali och Adam blir uppskattade och respekterade - för första gången inser de båda hur deras liv skulle kunna se ut.

Filmen är baserad på en verklig händelse, där ett gäng unga killar i Malmö tog över en livsmedelsaffär och sedan började driva den. Nyheten väckte många tankar hos oss. Tankar kring diskriminering på arbetsmarknaden och fördomar mot vissa grupper av människor. Den frustration som kan uppstå när man aldrig får vara med i vissa sammanhang och hur man till slut känner sig tvungen att ta det man aldrig har fått- med våld. Filmen “Vill mer” är en berättelse om utanförskap, klassklyftor och drömmar.

Projektlogg

Projektstart 2019-01-10

Projektet startades av Algot Ramos Roa.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun