Vi drömmer på svenska

Vi drömmer på svenska är en poesivideo/film som handlar om svenska minoritets grupper som vill ta mer plats i samhället genom konsten. Vi äter svensk mat, går i svensk skola, vi representer Sverige, till och med våra drömmar är på svenska.

Idén kommer från en djupt rotad känsla som jag hade som liten, när jag titta på klassiska barn filmer som Barnen i bullerbyn, Pippi, Karlsson på taket, Jönsson ligan och mm.

Jag kände aldrig igen mig i dem filmerna och i denna film så handlar poesin mycket om hur vi kan inkluderas mer i svensk konst, vi vill öppna dessa frågor och uppmuntra alla kultur idkare att fortsätta leverera med sin konst som omfattar en större publik.

Jag vill även med denna film skicka en passning till det svenska folket, och lyfta upp att att vi alla som drömmer på Svenska vill även förändra Sverige och göra den till en bättre land.
.
Detta är en slags musikvideo fast med poesi. Medverkarna/skådespelarna är riktiga poeter själva. Filmen ska vara väldigt konstnärlig och en inspelad poesi text ska gå löpande genom hela filmen.

Projektlogg

Projektstart 2016-12-01

Projektet startades av Nayef Ghoul.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun