Vänta lite bara

Ella är 21 år och helst av allt vill hon bli bäst i världen på att spela trumpet. Tills dess att drömmen kan bli sann så lever hon ett ”tillfälligt liv”, som hon ändå är ganska nöjd med. Hon trivs bra med att bo hemma hos mamma, jobba med söta småbarn på dagis och ha mycket tid för sina vänner. Så kommer Ella in på Malmös musikhögskola, och plötsligt kommer de avlägsna drömmarna om jazzscener och Louis Armstrong väldigt nära.

”Vänta lite bara” utspelar sig under Ellas sista dag i flickrummet, barndomshemmet, hemstaden. Filmen handlar om att den dubbelbottnade känsla som uppstår när Ella nu tvingas ge upp en invand dagdröm för att pröva den mot verkligheten. Det är en film om avsked, om det svåra i att bryta upp från bra relationer, och om det nödvändiga med att ändå göra det.

Filmen kommer spelas in under sommaren 2010. Alla A-funktioner besitts av kvinnor. Manuset kommer delvis anpassas efter improvisationer med skådespelarna och fokus ligger på att förmedla det som ligger under ytan – stämningarna och de olika bottnarna i relationerna.

Projektlogg

Projektstart 2010-05-04

Projektet startades av Adina Belin.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun