Vad som inte sägs

Kroppsspråket säger oss ofta mer i möten mellan människor än det som faktiskt sägs med ord och med denna film vill vi undersöka just detta. Det kan nämligen vara lätt att glömma allt det där som sker bortom orden. Tanken bakom ”Vad som inte sägs” är därför att låta publiken beskåda det som sker i ett möte mellan två människor samtidigt som orden uteblir.
Det är hos henne det ska ske men det är redan i nyckelhålet allt börjar. Ett uppgjort möte mellan två kvinnor. Känslan är fylld av förväntningar.
Ett välkomnande, presenter, fina gester och lite pinsamma tystnader. Till slut är de tillsammans i en lägenhet och allt som sedan kommer att ske ligger i deras händer. Hur gör man? I vilken pose står man? Vad pratar man om? Inget kontroversiellt är nödvändigt såhär första gången. Allt kan få gå som det brukar. Mat, prat, soffa och hud. Men när allt går som det brukar, hur går det då? Genom ett närvarande uttryck får vi se en dialog mellan kvinnorna, helt utan ord men som trots sin tystnad får oss att fatta precis vad som sägs.

Projektlogg

Projektstart 2013-04-02

Projektet startades av Helene Adler.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun