Tillsammans i salongen

Vi är i en frisörsalong, en riktig. Där kunder kommer och går. Blir klippta och får slingor.

Den drivs av Betiel, hon är stark. Varm. Och smart. Är bara 24 men driver en egen salong i Kista. Flera av hennes närmsta vänner jobbar med henne och tillsammans hjälps de åt, att få salongen och varandra att växa.

Och vi ska vara med, i salongen. Följa tjejerna i deras dagliga arbete och lyssna när högt och lågt diskuteras. Tanken är att lyfta diskussionerna som handlar om det dagsaktuella. Kan vara ett val som ägt rum, en uppmärksammad händelse. Trender och tidsanda. Men tydliga positioner ska intas och argument ska ställas mot varandra. Som i ett debattprogram. Men inte mellan bittra meningsmotståndare, utan vänner som tycker olika bara.

Så här långt är det ett vanligt reality-program. Men det nya här är att vi stundtals kliver över i ett annat berättande. Ett mer filmiskt. Och detta kan göras i olika grepp.

- Tjejerna i salongen kommer intervjuas ensamma. Egentligen inte så mycket en intervju, utan snarare ett tillfälle att få dela en tanke. En känsla. De får prata fritt om det de vill och förhoppningen är att i de stunderna fånga nåt ärligt. Nåt sårbart. Och det vittnesmålet kommer ligga som voiceover till bilder som förstärker orden. Ett slags svävande filmiskt berättande.

- Det andra filmiska berättandet är när historier berättas av tjejerna själva i salongen. De återberättar ett spänningsfyllt förlopp och vi kan då korsklippa till de faktiska händelser. Alltså, att man gestaltar delar av historien som berättas och går mellan dessa bilderna och berättande person i salongen.

- Tänker mig oxå, helt iscensatta scener. Frånkopplade från salongen. Tänker att en del avsnitt kan sluta i ett sånt, när det passar. Där man i scen behandlar fråga/tema som varit aktuellt i salongen, i diskussionerna. Och vill att det ska var ett neddimp, en kort scen som avrundar avsnitt.

Projektlogg

Projektstart 2018-10-19

Projektet startades av Amaniel Ghebrehiwet.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun