Terrorbalans

Ett medelålders par i ett badrum. Sven och Bettan ser inte varandra längre. Hon är inte längre den kvinna han blev kär i och han har slutat bekräfta henne för länge sedan. Vad finns kvar när man känner varandra så väl att ingenting hos den andra längre förvånar en? När man tar den andra för given? När man själv "ger upp". När livet går och går och man till slut inser att man missat något mycket viktigt i livet.

Jag blev intresserad av att regissera denna film därför att jag såg en situation I.R.L på ett väntrum i ett sjukhus för några år sedan, som etsat sig fast i mitt minne. En man och en kvinna i 70-års-åldern. Kvinnan ordnade med sitt hår och hennes man bevärdigade henne inte med en blick. -Hur ser jag ut i håret, undrade hon upprepade gånger. Han, med blicken fortfarande ner i tidningen, replikerade: Dom släpper nog in dig...
Denna lilla episod påminner mig om hur lätt det är att själv sluta "se" sin partner. Hur går det till? Är det jag som först slutar se eller är det min partner som inte ser mig först? Ändå, en slags kärlek till de invanda "gamla" paren som finns runt omkring oss. En charm, men också en skräck.
Denna film görs inomhus. Tyngd på skådespeleriet, fotovinklar, ljussättning, färger.

Projektlogg

Projektstart 2017-04-20

Projektet startades av AnneLee Vikner.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun