Taxidancing

Taxidancing. Inspelad i Argentina, 2010.

Vår film har två huvudkaraktärer. Den argentinske Juan-Carlos, som egentligen älskar tango men lider när han måste dansa med äldre kvinnor som betalar för hans argentinska famn. Susan från Oxford, vår andra huvudkaraktär, åker till Buenos Aires varje vinter för att söka efter en varm och öm famn på dansgolvet. Att korsa Atlanten är inget hinder för en rik advokat från Storbritannien. Hennes begär efter en ”argentinsk abrazo” i den heta sommarnatten i Sydamerikas Paris är starkare än allt annat. Taxidancing är en business på stark framväxt i tangons mekka Buenos Aires. Kvinnor från den rika delen av världen har hittat sitt sätt att ta makten i en annars så macho tangovärld.
Genom fenomenet taxidancing möter publiken ett annorlunda porträtt av en medelålders man och kvinna. Taxidancing är en film om ensamhet, utanförskap och besvikelser, men också om kärlek, makt och drömmar. Med nymålade röda läppar, som matchar tangokjolen, skyndar Susan in i en taxi till mötet med Juan-Carlos. Men kan pengar verkligen ersätta ensamhet?

Jag har en älskare som heter tango. Inspelad i Sverige, 2009-2010

Vi följer Carlos- nordens ende taxidansare. Vid 50 års ålder bestämmer sig Carlos för att satsa på sin dröm, på det han verkligen älskar: nämligen tango. Carlos lämnar sitt vanliga jobb som lärare på en Waldorfskola och blir nordens förste och hittills ende taxidansare. Det är inte lika enkelt och glamouröst som han hade tänkt sig. De svenska kvinnorna vill inte betala för att dansa. Och Carlos som bor med sin man Åke försöker att få ekonomi och kärlek att gå ihop. Carlos och Åke hinner både bråka, separera och skilja sig. Men innan höstlöven faller hinner Åke och Carlos också försonas, gifta om sig och planera den fortsatta framtiden tillsammans. Genom ett vintrigt Stockholm, som övergår till vår, sommar och höst följer vi Carlos på hans resa att leva på sin dröm. Publiken följer en spännande människas tankar om livet, kärleken och det där som vi alla i hemlighet drömmer om: att satsa på det man verkligen älskar!

Projektlogg

Projektstart 2009-09-25

Projektet startades av Annika Karlsson.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun