Straffarna

Filmen Straffarna handlar om Abdi, en ung somalisk kille på 14 år. Abdi stjäl en cykel för att ge till sin bror då de inte har pengar, dock så blir han påkommen och det slutar med att Abdi och hans två vänner blir nedslagna av ägarna.

Abdi som skäms för stölden ljuger för sina vänner och säger inte att han stulit cykeln. Hans vänner bestämmer sig mot hans vilja för att hämnas på ägarna.

Under filmens gång försöker Abdi att undvika hämnden och stjäl till sist en cykelpump från en liten affär, för att pumpa en sumpig boll från början av filmen. Han lyckas få sina vänner på andra tankar och de spelar fotboll tillsammans som barn borde göra.

Medan de spelar hittar plötsligt ägaren till affären de tre killarna. Han springer efter dom och trycker våldsamt ner Abdis vän till marken. Abdi vet först inte vad han ska göra, men blir sedan tvungen att använda sig utav våld för att rädda sin vän.

Efter denna incident förändras Abdi. Ett frö av aggressivitet sås, och han blir nu själv drivande i att utföra den hämnd han i början av filmen ville undvika.

Projektlogg

Projektstart 2013-09-24

Projektet startades av Giulio Musi.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun