sthlm folkanda

En kontemporär skildring av Stockholms svartklubbsscen snabbt sammanfattad med start strax innan Docklands stängning 2001 då scenen mer eller mindre upphörde, till 2005 då tomrummet äntligen fylldes i och med Kruthuset, The Office och Hyper Hyper i takt med att ”Ravekommissionen” inom polisen glesnade. Där berättas en historia om ett segregerat samhälle som intergreras nattetid.

Därifrån skildras ravescenens uppståndelse och dess anhängare på djupet med medverkande som Damien Eie, Noah Gibson, Nadja Chatti, Jessie Granqvist, VARG, Ida Matsdotter, Henrik Bergqvist, Anders Varveus, Kenneth Seremet och många fler.

En ärlig dokumentär gjord inifrån med aldrig tidigare visat material, inspelat mellan 2014 och 2017 och även insamlat från gamla hårddiskar och datorer från människor som lever för musiken och velat bidra med sina minnen.

Skaparna bakom filmen har sedan trailern släpptes (se trailer

) hållits hemliga men fick via Martin Hjelm, lokalägare av Svarta dörrens svartklubbslokal inne i Solna tunnelbanestation, kontakt med Norbergfestivalen där ett oklippt utkast från filmen visades och ett föredrag hölls.

Presenterat som ”An exclusive preview of a secret forthcoming Swedish music documentary” visades filmen i samband med föredraget lördagen den 30 juli 2016, på festivalens Kraftwerkscen.

Sedan trailern släpptes har vi via DJ's och arrangörer som medverkar blivit kontaktade av P1, P2, P3 och P5 men sagt nej till alla intervjuer. Ingen kan hitta information om vilka som ligger bakom filmen och de ska hållas hemligt fram tills att filmen släpps. Allt för att behålla fokus på de som lagt ner sin själ i klubbscenen och aldrig slutat kämpa för den.

En viss del av insamlingen för materialet sker via facebook kontot https://www.facebook.com/sthlmsthlms

Projektlogg

Inga inlägg skrivna än.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun