Stendungen 2011 NY!

Filmen Stendungen rör sig mellan nuet och dåtid, vuxenlivet och barndom, lek kontra verkligheten. I filmen vill jag även gestalta hur man som barn leker vuxen och hur man sedan som vuxen vill leka barn igen.
Huvudkaraktären (jag, berättaren) sitter på en bar med sin barndomskamrat Matias. De har passerat 30. Han börjar tänka tillbaka på sin barndom och stendungen där de brukade leka, han, Matias och Maria. Han ser en tjej i baren som påminner om Maria och på livet de hade när de var små.
De lämnar krogen tillsammans. De ska hem till honom och lyssna på musik. Men han tar henne till stendungen. De har sex på marken. Stendungen förvandlas till hans lägenhet och han slungas tillbaka till verkligheten, han känner igen henne, jag tror vi har träffats förr, säger han men hon sover.
I en längtan efter någonting han inte riktigt kan definiera drömmer han att han springer. Han försöker komma tillbaka till då men de människorna som var där finns inte kvar längre. Kvar finns hans fula vän Matias och hans eget enformiga liv. Han jobbar, äter och sover. Ibland återvänder han till stendungen och klättrar på stenarna, men efteråt känner han sig barnslig och dum. Trots att platsen finns kvar är tiden en annan och känslan blir aldrig densamma.

Projektlogg

Projektstart 2011-08-26

Projektet startades av Rasmus Ramö Streith.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun