Rockefeller Road

Vid en grusväg i upstate New York står en sönderskjuten skylt som berättar om mannen som föddes i huset som en gång stod här. Mannen var John D. Rockefeller. Han byggde världens första oljeimperium och räknas än idag som den rikaste människa som någonsin har levt.

Rockefeller personifierade den Amerikanska Drömmen. Men de som bor här idag har inte samma drömmar. De vill hålla sig långt borta från Washington och New York City som de anser är roten till allt ont i världen. De ser Donald Trump som den ende som kan sörja för att USA återfår sin forna glans. Annars är de mer intresserade av rådjursjakt och marijuana än politik.

I filmen lär vi känna några av de karaktärer som bor längs Rockefeller Road och följer två livsprojekt som bägge handlar om att etablera ett nytt liv här i området. Allt utspelar sig under Trumps första presidentperiod, och vi får lokalbefolkningens löpande kommentarer till Trumps framsteg i Vita Huset.

Filmen ger inblick i dessa människors liv i ett försök att ge dem en röst och förstå deras perspektiv. Människorna som det tagit mig många år att komma nära, betraktar jag idag som mina vänner. Men deras världsbild kunde inte vara längre ifrån min egen.

Projektlogg

Projektstart 2019-04-04

Projektet startades av Chris Maluszynski.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun