Resan till Mirakelmannen

Resan till Mirakelmannen handlar om kompisarna Lisa och Fabian. De är båda i 30-års- åldern, och lider sedan tidig ålder av kronisk sjukdom. Den ena av MS, den andra av svår reumatism. De är trötta på att bli bedömda utifrån sin sjukdom, och inte utifrån vilka de är eller vad de vill och kan. Trötta på att vara i händerna på en konventionell sjukvård som inte verkar kunna hjälpa dem. De är trötta på att vara en belastning.
Vad kan de själva göra för att ändra sin situation? Finns det andra vägar?

João Teixeira de Faria, John of God, är född 1942 i Cachoeira da Fumaça, Brasilien och har ingen medicinsk utbildning. Han anses som en av de mest kraftfulla trans- mediala helare som lever i dag. Entiteter (andeväsen) agerar genom Mirakelmannens fysiska kropp och genom honom har helare och läkare från andevärlden, behandlat flera miljoner människor sedan 60-talet. Till det spirituel- la healingcentret Casa de Dom Inácio de Loyola (The Casa) i byn Abadiânia, söker sig många som tror att han ska kunna bota deras sjukdomar. John of God ordinerar örtmedicin, kristallbehandling men även fysiska operationer där han med skalpell opererar i t.ex. magen, bröstet eller ögat utan varken bedövning eller desinfektion.

Tänk om Lisa skulle slippa muskelvärken och domningarna i benen. Tänk om hon kunde bli av med sin urininkontinens. Tänk om Fabian skulle kunna gå upp på morgonen utan att vara stel och svullen i kroppen. Tänk om han kunde känna sig som 27 år och inte som 80!

Den här filmen handlar om när Lisa och Fabian trotsar sina egna fördomar och med öppna sinnen reser till John of God, med förhoppningen om att bli botade från de sjukdomar som tagit över deras liv.

Projektlogg

Projektstart 2017-09-05

Projektet startades av Fabian Wigren.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Stockholms läns landsting och Botkyrka kommun

© Stockholms läns landsting och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun