Radius the Movie

En film och vänskap och mod. Om hur en gemensam passion kan bli en förenande kraft som gör det omöjliga möjligt. Och hur födelsen av ett banbrytande trick förändrade skateboardvärlden för alltid.

I Radius väcks en slumrande kraft till liv när skateboardings heliga Graal - en enorm ramp, återfinns i skogen efter decennier i glömska. I Sverige på 1980-talet, katalyserade rampen det amerikanska skateboardproffset Mike McGill att kliva över gränsen för vad man då trodde var möjligt och uppfinna det revolutionerande och farliga tricket the McTwist. 40 år senare trollbinds istället en växande generation av unga skateboardåkande tjejer.

För 10-åriga Hedda blir rampen ett fundament och tricket en symbol för hennes strävan framåt och för kampen att övervinna sina rädslor. Liksom många andra tjejer, kämpar Hedda även med att hävda sin plats i en killdominerad skateboardvärld. Vid sin sida har hon sin skatekompis och mentor, den 52-åriga legenden och tidigare EM-mästaren Puttis. Genom Heddas ögon får vi följa insidan av en subkultur där man måste våga utmana sin inre röst för att utvecklas – som skateboardåkare och som människa.

Projektlogg

Projektstart 2018-09-11

Projektet startades av Christopher Sanitate .

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun